detector.media
16.09.2022 11:39
Українська кіноакадемія закликала до широкої дискусії через зйомки ігрового фільму «Буча»
Українська кіноакадемія закликала до широкої дискусії через зйомки ігрового фільму «Буча»
«Зображення трагічних подій в ігрових фільмах у той час, поки триває війна, тягне за собою ризик кон’юнктурного використання трагедії, що ми вважаємо неприйнятним», – заявили в кіноакадемії.

ГО «Українська кіноакадемія» виступила із заявою через заплановані зйомки фільму «Буча», команда якого днями випустила тизер. Нагадаємо, що творці майбутнього фільму раніше працювали над створенням комедійних стрічок, зокрема для студії «Квартал 95». Тизер фільму про звірства росіян, який планують знімати на основі реальних подій власне в Бучі, викликали обурення в кіноспільноті.

«Тема подій війни Росії проти України потребує максимально делікатного підходу. Зображення трагічних подій в ігрових фільмах у той час, поки триває війна, тягне за собою ризик кон’юнктурного використання трагедії, що ми вважаємо неприйнятним.

А проводити зараз у місцях безпосередніх трагічних подій зйомки ігрових фільмів із застосуванням важкої воєнної техніки, піротехніки, із використанням форми російських військових та реконструкцією подій, що містять насилля, – це нагадування про події тим, хто пережив насилля, і може відбутись ретравматизація жертв цих подій», – зазначили в Українській кіноакадемії.

Ініціатори заяви закликали кіноспільноту розпочати широку дискусію щодо доречності та етичності зйомок ігрових і комбінованих фільмів про війну.

Публічна дискусія на цю тему відбудеться 2 жовтня о 19:00 в межах кінофестивалю Kharkiv MeetDocs.

Також запланована панельна дискусія з режисерами і критиками під час кінофестивалю «Київський тиждень критики», що відбудеться 20-26 жовтня. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY