detector.media
15.09.2022 20:39
Перше число оновленого журналу «Кiно-коло» вийде до «Київського тижня критики»
Перше число оновленого журналу «Кiно-коло» вийде до «Київського тижня критики»
Темою номера стане велика війна в Україні. Серед авторів видання – історик кіно Сергій Тримбач, кінорежисерка Ірина Цілик, документаліст Олег Чорний, кіножурналіст Алекс Малишенко.

Журнал «Кiно-коло» відновить вихід 20 жовтня. Про це в коментарі «Детектору медіа» розповіла директорка видавничого дому «Антиквар», який опікуватиметься проєктом, Ганна Шерман.

Перший відновлений номер вийде друком та видаватиметься раз на три місяці, а в перспективі – щомісяця. Триває розробка онлайн-платформ обох видань.

Як ми дізналися, випуск оновленого «Кiно-кола» фокусуватиметься на темі великої війни, що позначилася на кіновиробництві й кінопрокаті та спонукала кінодіячів вирушити на фронт. Такому кіно присвячені інтерв’ю, огляди та кінокритика. Про те, що російська агресія триває вісім років, нагадають кінорежисери Володимир Тихий, Ірина Цілик, Валентин Васянович.

Серед авторів видання – історик кіно Сергій Тримбач, кінорежисерка Ірина Цілик, документаліст Олег Чорний, кіножурналіст Алекс Малишенко та інші.

«Співпрацюватимемо з широким колом авторів, і зараз нам надходять пропозиції і з кола кінознавців, і від представників кіноіндустрії», – розповіла Ганна Шерман.

Головним редактором журналу лишається Володимир Войтенко. Редакторкою майбутньої онлайн-платформи «Кiно-коло» та кураторкою розвитку соцмереж буде театрознавиця Неля Мадієвська.

Нині, як розповіла Ганна Шерман, ведуться переговори з донорами щодо фінансування напрямку відразу трьох видань – «Кіно-коло», «Український театр» та «Антиквар». Залучення державних коштів поки що не розглядається.

«Наприкінці жовтня також презентуємо журнал «Український театр», який призупинив вихід у 2018-му році у процесі роздержавлення», – каже видавчиня. Протягом року його випускатимуть раз на три місяці у видавництві «Антиквар».

Нагадаємо, попередня версія часопису«Кіно-коло» видавалася з середини 1990-х років по 2008 рік включно. Його засновником був кінокритик та ведучий Володимир Войтенко. Одним із співзасновників видання тоді був Олександр Роднянський, проєкт виходив за підтримки «1+1». 

Створення медіахолдингу, до якого увійдуть три видання, Анна Шерман анонсувала у лютому. Журнали мали побачити світ у квітні, однак цим планам зашкодила війна.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY