detector.media
15.09.2022 13:50
У Сеймі Литви пропонують заборонити в країні всі російські та білоруські державні ЗМІ
У Сеймі Литви пропонують заборонити в країні всі російські та білоруські державні ЗМІ
Пропагандистські медіа були тимчасово заборонені під час дії надзвичайного стану, однак з 16 вересня ці обмеження залишаться лише на кордоні.

У Сеймі Литви пропонують заборонити в країні всі російські та білоруські державні ЗМІ до 16 жовтня 2024 року. Із такою пропозицією виступив Голова Комітету Сейму з культури Вітаутас Юозапайтіс, повідомляє LRT.

Державні ЗМІ Росії та Білорусі тимчасово заборонені до ретрансляції в Литві на час дії надзвичайного стану, який запровадили після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Однак із 16 вересня надзвичайний стан буде діяти тільки в прикордонних регіонах, а отже пропагандистські ЗМІ знову зможуть мовити на більшу частину Литви.

Тому Юозапайтіс пропонує ввести законодавчу заборону на ретрансляцію та розповсюдження радіопрограм, телепередач або окремих програм в інтернеті, створених, прямо чи опосередковано керованими, контрольованими або фінансованими Росією та Білоруссю особами. Відповідні поправки до Закону про громадську інформацію вже зареєстровані.

«Для Литви, яка має зовнішній кордон як з Росією, так і з Білоруссю, дуже важливо ефективно захищати суспільство та інформаційний простір від інформаційних загроз», – зазначив Вітаутас Юозапайтіс.

Раніше у Молдові заборонили російські інформаційні програми в рамках боротьби з фейками і пропагандою війни. Також у Латвії заборонили ретрансляцію 20 російських каналів, зокрема мережі RT.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY