detector.media
15.09.2022 11:33
Ольга Герасим’юк: На звільнені території повертається українське мовлення
Ольга Герасим’юк: На звільнені території повертається українське мовлення
За словами голови Нацради, всі ті медіа, які працюють на ворога, не залишаться безкарними.

На звільнених від окупантів територіях відновили мовлення 27 телекомпаній. Про це 15 вересня під час засідання Національної ради з питань телебачення та радіомовлення розказала голова регулятора Ольга Герасим’юк.

«Разом з військами заходить українське мовлення», – сказала вона.

За словами Герасим’юк, 6 вересня в Харкові розпочало мовлення радіо «Армія ФМ». У Чернігівській області відновили мовлення ТРК «ТІМ» та ТРК «Клас».

«На Миколаївщині відновили мовлення дві телекомпанії, на Донеччині – одна. На деокупованих харківських територіях уже чують "Єдині новини". Деокупація інформаційного простору триває», – додала голова Нацради.

Також Ольга Герасимюк звернула увагу на те, що в деяких регіонах телекомпанії працюють на ворога. Вона згадала херсонський «ВТВ плюс» («Детектор медіа» докладно аналізував мовлення цього колаборантського каналу) і запевнила, що регулятор все моніторить і відстежує.

«Всі, хто працює на ворога, не залишаться безкарним», — наголосила вона.

Нагадаємо, в окупованих містах росіяни намагаються запускати пропагандистські медіа. Часом під вкраденими брендами, часом — під новими. У Херсоні почав мовити телеканал «Таврия». Новий канал окупанти створили в тимчасово окупованому Маріуполі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY