detector.media
14.09.2022 13:38
Сценарист фільмів студії «Квартал 95» працює на стрічкою про звірства росіян у Бучі
Сценарист фільмів студії «Квартал 95» працює на стрічкою про звірства росіян у Бучі
Зйомки заплановані на зиму 2022/2023, а показ – на весну 2023-го. Наразі команда збирає донати на виробництво і намагається залучити фінансову підтримку інших країн. Знімати хочуть у Бучі.

В Україні планують зняти фільм «Буча» про окупацію міста російською армією в лютому-березні 2022 року. Серед інших над стрічкою працює продюсер та сценарист Олександр Щур. У його творчому доробку  переважно фільми студії «Квартал 95», зокрема комедії «Побачення у Вегасі», «18-річний олігарх», «Я, ти, він, вона», «Втікачі», «Недотуркані» тощо.

Режисером стрічки наразі заявлений Станіслав Тіунов. Відомо, що раніше він зняв низку музичних кліпів, а також продюсував комедії «Побачення у Вегасі» та «Продюсер».

Команда фільму «Буча» повідомила, що зйомки заплановані на найближчу зиму, а показ – на весну 2023-го. Наразі члени команди збирають донати на виробництво і намагаються залучити фінансову підтримку інших країн. Зйомки хочуть проводити в Бучі.

«Наша місія — розповісти про трагедію українського народу людям в усьому світі. Цей фільм — історія політичного біженця з Казахстану, який врятував сотні українців із Бучі та інших міст під час окупації. Бюджет фільму формується завдяки донатам, спонсорам і незалежним інвесторам. Ми хочемо, щоб саме іноземці підтримували наш проєкт фінансово, адже українці зараз активно допомагають ЗСУ», — зазначено на сторінці фільму у фейсбуці.

Наразі команда проєкту випустила тизер-трейлер. Головну роль російського окупанта в ньому виконав український актор В'ячеслав Довженко.

Артоглядачка Лєна Чиченіна відреагувала на появу цього тизера критикою на адресу команди фільму.

«Ще усі тіла не ідентифікували, а ми вже знімаємо. Але не це найгірше. Фільмують це режисер і продюсер, які раніше подарували нам комедію "Побачення у Вегасі" чи "Продюсер". Останню критикував навіть сам виконавець головної ролі – Олексій Дурнєв. Якщо що, просто подивіться трейлери.

І ось, ці панове чомусь вирішили взятися за таку неймовірно складну та делікатну тему. При тому, що у майже всіх режисерів нині стоїть на неї ембарго. Знімаємо лише документалістику, а з ігровим чекаємо, ще дуже рано. Навіть дуже хороші автори не знають, як туди підступитися.

Лишень із тизера фільму «Буча» вже цілком зрозуміла його подальша якість. Така ж, як і в попередніх роботах», – написала Чиченіна.

У коментарях під її дописом режисерка Ірина Цілик зазначила, що відмовилася від пропозиції знімати фільм про Бучу за подібним сценарієм: «Знаю, що купа режисерів від нього відмовилися теж. Але не всі. Процес іде, хайп ловиться».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY