detector.media
13.09.2022 18:47
Команда «Рубрики» збиратиме кошти на Patreon для підтримки волонтерів та активістів
Команда «Рубрики» збиратиме кошти на Patreon для підтримки волонтерів та активістів
Редакції ж благодійні внески читачів допоможуть вберегти колектив від скорочень, планувати більше відряджень (зокрема на лінію фронту) та експериментувати з форматами.

Медіа рішень «Рубрика» запустило збір коштів на краудфандинговій платформі Patreon. Про це йдеться в пресрелізі редакції. 

Половину донатів журналісти переказуватимуть гуманітарним ініціативам, а половину – на підтримку видання.

На Patreon буде кілька рівнів платної підписки — від 5 до 500 доларів. Патронів «Рубрика» заохочує бонусами, доступом до закритого контенту та можливістю спілкуватися з редакцією.

«Ми фандрейзимо з перших днів повномасштабної війни. Бо, звісно, рекламні доходи одразу впали. Тож ми пишемо грантові заявки, у нас є невеличкі донати, але досі ми не розгортали краудфандингову кампанію, бо розуміємо, по-перше, як українцям важко, а по-друге, що донатити зараз, передусім, потрібно на ЗСУ. Та одним із напрямків нашого інформаційного фронту став англомовний сайт. Ми відчули, що це якраз те поле, де можемо працювати», — розповіла головна редакторка «Рубрики» Анастасія Руденко.

Як повідомляв «Детектор медіа», раніше редакція видання запустила новий формат англомовних подкастів, у яких ідеться про історії рішень українців під час війни. 

Нагадаємо, «Рубрика» публікує історії впливу. Серед них був матеріал про пенсіонерку, яка вивезла з Сєвєродонецька двадцять тварин. Завдяки цій публікації пані отримала грошові перекази на реалізацію своєї мрії про чорнобривці. Жінка розповіла про це в інтерв'ю журналістам видання.

А після публікації репортажу «Рубрики» з харківського району Північна Салтівка читачі почали відправляти пожертви, аби подолати описану в ньому проблему. Тепер канарки одного з героїв репортажу забезпечені кормом, а сам чоловік не буде змушений шукати для них траву під обстрілами російських загарбників.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY