detector.media
13.09.2022 11:46
У межах проєкту «Кіно заради Перемоги!» відбулося понад 70 кінопоказів у 10 областях України
У межах проєкту «Кіно заради Перемоги!» відбулося понад 70 кінопоказів у 10 областях України
Національний тур розпочався у серпні та триватиме до середини жовтня. Він розрахований на військових, переселенців та громади, де немає можливості подивитись кіно на великому екрані.

У межах національного туру «Кіно заради Перемоги!» відбулося понад 70 кінопоказів у 10 областях України, повідомляє пресслужба проєкту.

Тур проходить у двох форматах: дистанційні кінопокази у локаціях з наявним технічним забезпеченням та кінопокази в локаціях, де зазвичай немає можливості дивитись кіно (військові частини, громади без кінотеатрів). В другому випадку туди тимчасово привозять необхідне обладнання та приїздять кіномитці.

Покази вже відбулися у Тернопільській, Житомирській, Київській, Чернівецькій, Черкаській, Івано-Франківській, Рівненській, Вінницькій, Закарпатській та Хмельницькій областях. Національний тур розпочався у серпні та триватиме до середини жовтня.

Зокрема, військовим у Житомирській області показали сімейну пригодницьку стрічку Віктора Андрієнка «Іван Сила», що розповідає про найсильнішу людину світу – Івана Фірцака із Закарпаття. Також показали фільм «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке» Михайла Кострова за казкою Сашка Лірника «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід».

У смт Згурівка Ада Роговцева та Віолетта Кіртока презентували переселенцям і представникам місцевих громад документальну стрічку «Вітер зі Сходу» Катерини Степанкової. 

У Київській області для бійців Національної гвардії показали фільм-притчу «Толока», її презентував автор стрічки Михайло Іллєнко.

Національний тур «Кіно заради Перемоги!» реалізується за ініціативи Офісу президента України, Держкіно, Асоціації «Дивись українське!», а також за підтримки ГО «УкрКіноФест», ГО «Спілка підприємців теле- та кіноіндустрії» та низки компаній.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY