detector.media
12.09.2022 16:27
На Волині оголосили підозру пропагандисту, який вже отримав вирок за антиукраїнську діяльність
На Волині оголосили підозру пропагандисту, який вже отримав вирок за антиукраїнську діяльність
Наприкінці червня чоловіка вже судили за виправдовування російської агресії. Тоді суд призначив йому місяць арешту.

Мешканцю Волинської області повідомили про підозру за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом виправдовування тимчасової окупації частини території України, вчиненого повторно, з використанням засобів масової інформації) Кримінального кодексу України. Про це розповіли в пресслужбі обласного управління СБУ.

«Правоохоронці встановили, що лучанин систематично та публічно підтримував дії держави-агресора, виправдовував дії ворога та його збройних формувань, окупаційних адміністрацій та закликав до співпраці з ними. Про це пропагандист писав у соціальних мережах та заявляв про це у спілкуванні з іншими громадянами. Також зловмисник проштовхував російські наративи у місцевих засобах масової інформації», – йдеться в повідомленні.

Підозрюваний наразі під арештом. Zaxid.net із посиланням на речницю прокуратури Волині Наталію Мурахевич повідомляє, що в повідомленні СБУ йдеться про Володимира Лєскова, якого наприкінці червня вже судили за виправдовування російської агресії. Тоді суд призначив йому місяць арешту. Тепер Лєскову загрожує до восьми років ув'язнення.

Раніше посадовцю зі Львова оголосили вирок за понад 100 комуністичних зображень в «Однокласниках».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY