detector.media
12.09.2022 12:00
У Латвії 72% журналістів стикалися з публічною дискредитацією, 12% – із залякуванням – дослідження
У Латвії 72% журналістів стикалися з публічною дискредитацією, 12% – із залякуванням – дослідження
Дані 23% респондентів використовувалися для сфабрикованих історій, 24% зіткнулися з поширенням їхньої особистої інформації.

За результатами дослідження Worlds of Journalisms Study, кожен третій журналіст у Латвії стикався з образами на свою адресу, приниженням та публічною дискредитацією. Про це пише Delfi.

Так, 78% опитаних медійників відповіли, що зазнавали образливих чи ненависницьких висловлювань (18% стикалися з цим часто або дуже часто), 72% стикалися з публічною дискредитацією своєї роботи (13% – часто або дуже часто), а 14% респондентів ставали об'єктами цькування.

При цьому 48% журналістів відповіли, що їхня особиста мораль була поставлена ​​під сумнів, дані 23% респондентів використовувалися для сфабрикованих історій, 24% зіткнулися з поширенням їхньої особистої інформації. Також 24% респондентів повідомили, що через роботу їм довелося розбиратися із судовими позовами, а ще 12% журналістів пережили залякування.

Нагадаємо, за результатами опитування ІМІ, лише 9% українських журналістів не повернулись до свого регіону, а 5% – з-за кордону.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY