detector.media
10.09.2022 11:51
Порцелянові монстри і натхнення малювати. Megogo завершує покази авторської анімації фестивалю Linoleum
Порцелянові монстри і натхнення малювати. Megogo завершує покази авторської анімації фестивалю Linoleum
У конкурсній програмі представлена тема війни. У спеціальній програмі можна переглянути фільми українських авторів.

У неділю, 11 вересня, добігає кінця онлайн-програма анімаційного фестивалю Linoleum на Megogo. Сервіс проводить безкоштовні покази конкурсної, позаконкурсної, спеціальної та дитячої програм.

Окремою темою міжнародної конкурсної програми є «Моя війна». Про її сутність на наслідки розмірковують автори робіт «Одного разу в ізраїлі», «Ґамбіт», «Пан Піт за Залізний кінь», «Монстр».

Головна тема фестивалю — неприйнятний контент, до якого у світі відносять бойкот російської культури. Натомість світова спільнота закликає до «культури поза політикою».

На великому екрані покази Linoleum проходять Українському Домі у Києві, а також у локаціях, доступних після реєстрації, у Харкові.

У рамках конкурсної програми демонструються роботи учасників Berlinale, Annecy та Cannes. Це 63 короткометражні фільми з 35 країн про любов та сімейні стосунки, прийняття себе та інших, про власну війну і дикість сучасного світу.

Позаконкурсні програми включають сучасну експериментальну анімацію, відеоарт та фільми, створені жінками про жінок. Особливий акцент у програмі на фільми виробництва країн, які допомагають під час війни Україні. Їх представили аніматори з Польщі, Великої Британії, Естонії та Латвії.

Кадр із анімаційного фільму «Малювала не малювала малюю»

Роботи зі спеціальних показів розкривають «теми, що важливі тут і зараз». Це переживання війни, втома, вигорання та нескінченна боротьба за право на свободу і повноцінне життя.

Програма української анімації включає історії, які має почути світ.

Фільми для дітей та підлітків від 3 до 16 років фокусуються на пізнавальному контенті. Зокрема, вони стануть у пригоді глядачам, як і прагнуть «спостерігати, відчувати та насолоджуватися життям».

Ілюстрація — кадр із анімаційного фільму  «Монстр»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY