detector.media
09.09.2022 16:47
Зеленський подякував журналістам за перемогу в інформаційній війні та за «допомогу в об’єднанні Європи і всього світу»
Зеленський подякував журналістам за перемогу в інформаційній війні та за «допомогу в об’єднанні Європи і всього світу»
«Я хочу всім вам подякувати: ми виграли цю інформаційну війну. Вона ще не закінчилася, але наразі ми перемогли багатомільйонні вливання РФ в інформаційні атаки проти нас по всьому світу», – сказав Зеленський.

Президент Володимир Зеленський подякував українським та іноземним журналістам за перемогу в інформаційній війні та за «допомогу в об’єднанні Європи і всього світу». Про це він сказав під час вручення державних нагород, передає пресслужба Офісу президента.

За словами глави держави, з першого дня повномасштабного вторгнення Росії українські та іноземні журналісти розповідали світові правду про те, що відбувається в Україні, об’єднуючи як українців, так і громадян інших держав довкола підтримки нашої країни.

Він зазначив, що в умовах повномасштабної російської агресії, зокрема й в інформаційній сфері, що переповнена ворожою пропагандою, донести правду – досить складне завдання.

«І я хочу всім вам подякувати: ми виграли цю інформаційну війну. Вона ще не закінчилася, але наразі ми перемогли багатомільйонні вливання РФ в інформаційні атаки проти нас по всьому світу», – сказав Зеленський.

Він також згадав журналістів, які загинули під час війни. Пам'ять загиблих працівників медіа вшанували хвилиною мовчання.

Президент вручив медійникам нагороди, якими вони були відзначені з нагоди Дня незалежності. Зазначимо, у переліку нагороджених був луганський оператор Артем Весько. Головред «Бабеля» Євген Сіпірін нагадав, що в 2014 році Весько носив футболку з «вежливыми людьми». Так Росія називала своїх військових, що захопили Крим. Євген Спірін також заявив, що Весько був присутній під час його викрадення та катування у 2014 році та підтримував дружні зв'язки з проросійським найманцем Рафаелем Лусваргі.

У 2014-му Весько був оператором Лисичанської ТРК «Акцент». Наразі він працює на каналі «Рада», а точніше ― у продакшні «Кінокіт», який виробляє контент для державного каналу. 

Дружина Артема Веська повідомила журналістам, що вони тоді «не дуже розбирались, що там було в Криму», а потім мали «багато розмов із СБУ».

У продакшні «Кінокіт» повідомили, що ухвалять рішення про подальшу співпрацю з оператором після внутрішнього розслідування.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY