detector.media
09.09.2022 12:55
У Рівному за погрози журналістці заарештували сина колишнього соратника Медведчука
У Рівному за погрози журналістці заарештували сина колишнього соратника Медведчука
Інцидент трапився ще в 2018 році, коли журналістка знімала наслідки ДТП, в яку потрапив син ексголови облорганізації ГО «Український вибір» Андрій Бузинарський.

8 вересня суд у Рівному дозволив заарештувати Андрія Бузинарського – сина ексголови обласної організації ГО «Український вибір», голови обласного осередку «ОПЗЖ». Про це повідомило обласне управління поліції.

Ім'я Бузинарського у повідомленні поліції не фігурує. Але описані обставини справи вказують на те, що йдеться про інцидент, коли Андрій Бузинарський у 2018 році погрожував журналістці Інні Білецькій, яка знімала його на відео після ДТП. На відео можна почути, як Бузинарський заявляє, що їй «башку поламають, і до завтра ти будеш як мінімум трупом», а в її дітей «не буде більше мами».

Бузинарському оголосили підозру за ч. 1 ст. 345-1 КК України (погроза або насильство стосовно журналіста). На момент інциденту з Білецькою йому був обраний запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту у справі, пов'язаній із незаконним обігом наркотиків.

Наразі, зазначили в поліції, Бузинарський свідчень не дає.

Зазначимо, що «Український вибір» – це проросійська громадська організація, яку у квітні 2012 року заснував проросійський політик Віктор Медведчук. Наразі він перебуває під арештом за підозрою у держзраді.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY