detector.media
08.09.2022 09:12
У Сумах заочно судитимуть проросійського блогера Юрія Подоляку
У Сумах заочно судитимуть проросійського блогера Юрія Подоляку
Чоловік народився та тривалий час проживав у Сумах, однак з 2014 року виїхав до Росії, звідки наразі і поширює пропаганду для дискредитації Збройних сил України.

Сумська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт у справі блогера-мільйонника, який у своїх матеріалах виправдовує збройну агресію Росії проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України). Пресслужба прокуратури не називає прізвище чоловіка, однак, судячи з опублікованого прикладу одного з матеріалів блогера, йдеться про Юрія Подоляку. У телеграмі він має більш як 2,2 млн підписників.

За даними слідства, 47-річний чоловік народився та тривалий час проживав у Сумах, однак з 2014 року виїхав до Росії, звідки наразі і поширює пропаганду.

«Виправдовуючи поразки військових РФ, блогер розповідає підписникам, що українські військовослужбовці "прикрывшись мирным населением, осуществляют военные переброски", а гуманітарна катастрофа в окупованих Росією містах "вызвана в первую очередь действиями со стороны Киева"», – розповіли в прокуратурі.

На майно обвинуваченого, яке знаходиться на території Сумської області, рішенням суду накладено арешт.

Про підозру Подоляці повідомили 19 травня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY