detector.media
07.09.2022 08:45
Російські окупанти запустили пропагандистський канал «Мариуполь 24»
Російські окупанти запустили пропагандистський канал «Мариуполь 24»
Створювати місцевий пропагандистський телеканал заходилися «фахівці» з окупованого Донецька. Їм на допомогу під'їхали «колеги» із Санкт-Петербурга, зокрема генеральний директор телеканалу «Санкт-Петербург» Олександр Малькевич, який нещодавно очолив кафедру журналістики в захопленому Херсоні.

У захопленому Маріуполі російські окупанти створили пропагандистський канал «Мариуполь 24», повідомляє сайт міста 0629.

Як пише видання, окупанти та колаборанти готувалися запустити телеканал, починаючи з травня 2022-го. Спершу думали призначити його керівником маріупольського журналіста, що був президентом телеканалу МТВ, а згодом очолив так званий пресцентр окупаційної адміністрації.

Канал планували назвати «Новий Маріуполь», але згодом, стверджує 0629, «прийшли донецькі» та відсторонили маріупольських колаборантів від проєкту. Створювати місцевий пропагандистський телеканал заходилися «фахівці» з окупованого Донецька. Їм на допомогу під'їхали «колеги» із Санкт-Петербурга, зокрема генеральний директор телеканалу «Санкт-Петербург» Олександр Малькевич, який нещодавно очолив кафедру журналістики в захопленому Херсоні.

Для того, щоб забезпечити роботу нового мовника, до Маріуполя прибули російські журналісти. З новинних випусків каналу «Мариуполь 24» стало відомо, хто ще з місцевих журналістів співпрацює з окупантами. Зокрема, це спортивний оглядач Олександр Капустян (протягом 22 років він працював спортивним кореспондентом на МТВ), кореспондент Олександр Бузулук, студентка факультету журналістики місцевого університету Ксенія Місюревич.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY