detector.media
06.09.2022 19:18
Постанова про заборону трансляцій Верховної Ради підриває довіру суспільства під час війни – Олена Кондратюк
Постанова про заборону трансляцій Верховної Ради підриває довіру суспільства під час війни – Олена Кондратюк
Парламент відіграє ключову роль в інформаційній обороні країни, і його робота має залишатися відкритою для українців, наголошує віцеспікерка.

Віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк переконана, що заборона трансляцій засідань Верховної Ради на період воєнного стану є хибним рішенням. Про це вона зазначила у дописі на фейсбуку.

«На моє щире переконання, прийняття цієї постанови суперечить цінностям народовладдя, прозорості ухвалення рішень, відкритості Парламенту як інституції. Це рішення підриває довіру суспільства до Парламенту, яку він здобував у дуже непростих умовах з перших днів повномасштабного російського вторгнення», – вважає віцеспікерка.

Як підкреслила Кондратюк, Верховна Рада має лишатися прикладом державної інституції, яка продовжує вести ефективну роботу. На часі такі нагальні рішення, як отримання Україною статусу кандидата у члени ЄС, підтримка ЗСУ, економіки та бізнесу, допомога громадянам.

З перших місяців російського вторгнення Парламент відіграв ключову роль в інформаційній обороні країни, наголосила віцеспікерка:

«Ми інформували суспільство про події в Україні і поза її межами усіма доступними каналами комунікацій, у режимі 24/7. Це був той напрямок, який вівся мною з Апаратом і нашими міжнародними партнерами, як віцеспікеркою і координаторкою роботи інформаційного штабу Верховної Ради. І люди, наші виборці, високо оцінили таку відкритість та інформативність законодавчого органу! Навіть в умовах воєнного стану неприпустимо наглухо закриватися від людей».

Верховна Рада не може рухатися до Європи тим шляхом, який не відповідає європейським цінностям відкритості державних інституцій, вважає Кондратюк.

«Переконана, що телеканал «Рада» повинен системно інформувати громадян про діяльність Парламенту. Це його ключові місія і призначення. Розуміючи усі безпекові вимоги та обмеження, ніщо не заважало забезпечити трансляцію пленарних засідань Верховної Ради в ефірі парламентського телеканалу у запису», – зазначила віцеспікерка. Вона особисто поділяє позицію тих опозиційних фракцій і груп та народних обранців, які не голосували за постанову 7739.

Нагадаємо, сьогодні Парламент прийняв постанову щодо заборони трансляцій засідань на період воєнного стану. Найактивніше за це проголосували депутати з колишньої «ОПЗЖ».

Як ідеться у пояснювальній записці, в період дії воєнного стану здійснення прямих трансляцій відкритих пленарних засідань може бути обмежено телеканалом «Рада» в інтересах національної безпеки та з метою забезпечення заходів безпеки Верховної Ради відповідно до Конституції України, законів України «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», «Про правовий режим воєнного стану», указів Президента України про уведення в дію рішень Ради національної безпеки і оборони України щодо реалізації єдиної інформаційної політики в умовах воєнного стану та інших нормативно-правових актів.

Фото з фейсбук-сторінки Олени Кондратюк

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY