detector.media
06.09.2022 13:47
У Німеччині запустили україномовне медіа «Амаль Берлін Україна»
У Німеччині запустили україномовне медіа «Амаль Берлін Україна»
Загалом у виданні «Амаль Берлін» працюють понад 20 журналістів із Сирії, Афганістану, Ірану та України, які залишили свої країни через війни.

У Німеччині запустили україномовне онлайн-медіа «Амаль Берлін Україна», про що повідомила команда проєкту. Видання, як повідомляється, «створене втікачами від війни для втікачів від війни».

Новинна платформа «Амаль Берлін» публікує матеріали на дарі/фарсі, арабською та українською. На ній працюють понад 20 журналістів із Сирії, Афганістану, Ірану та України, які залишили свої країни через війни.

Мета медіа – публікувати актуальні для іноземних громад у Берліні новини.

Українську редакцію в Берліні почали будувати Антон Дорох, Дарка Горова та Нана Морозова –  журналісти з Києва та Донецька, які змушені були переїхати в Берлін внаслідок російської агресії. Також планується створити українську редакцію у Франкфурті-на-Майні. Проєктом керують німецькі журналістки Корнелія та Юлія Герлах.

Видання «Амаль Берлін» виходить за підтримки Євангельської церкви Німеччини (EKD), загальнонаціональної медіакомпанії GEP (Gemeinschaftswerk der Evangelischen Publizistik), а також різних німецьких фондів та громадських організацій.

Раніше у Бельгії створили україномовне радіо RTBF Ukraine-Україна.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY