detector.media
05.09.2022 10:19
Євген Малолєтка отримав престижну нагороду фестивалю фотожурналістики Visa pour l'Image
Євген Малолєтка отримав престижну нагороду фестивалю фотожурналістики Visa pour l'Image
Фотокореспондент Associated Press Євген Малолєтка та його колега Мстислав Чернов висвітлювали події в Маріуполі з 23 лютого по 15 березня і були останніми з українських та міжнародних журналістів, хто залишив місто. Серед іншого, завдяки їхній роботі світ побачив кадри розбомбленого росіянами пологового будинку.

Фотожурналіст Associated Press Євген Малолєтка отримав престижну нагороду фестивалю фотожурналістики Visa pour l'Image у Перпіньяні (Франція), повідомляє France Bleu. Українця відзначили за його роботи з Маріуполя, зроблені на початку повномасштабного російського вторгнення.

Євген Малолєтка та його колега Мстислав Чернов висвітлювали події в Маріуполі з 23 лютого по 15 березня і були останніми з українських та міжнародних журналістів, хто залишив місто. Серед іншого, завдяки їхній роботі світ побачив кадри пологового будинку, який розбомбили росіяни.

Євген Малолєтка присвятив премію українському народу, підкресливши важливість такого визнання його праці. 

«Ці 20 днів у Маріуполі були як один довгий нескінченний день, де ставало все гірше і гірше», — розповів він.

Минулого року Visa d'or News нагородила фотографа, який залишився анонімним з міркувань безпеки, за його роботи про «весняну революцію» в Бірмі. У 2020 році премію отримав Фабіо Буччареллі за роботу про місто Бергамо, епіцентр пандемії Covid-19 в Італії.

Нагадаємо, раніше Мстислав Чернов та Євген Малолєтка стали лауреатами премії Deutsche Welle «За свободу слова». Також вони отримали Премію імені Георгія Гонгадзе 2022 року та стали лауреатами міжнародної журналістської премії імені Джеймса Найта (Knight International Journalism Awards) від Міжнародного центру журналістів (ICFJ). 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY