detector.media
04.09.2022 15:40
Літературні критики спільно з видавництвами створили відеожурнал
Літературні критики спільно з видавництвами створили відеожурнал
Ютуб-канал має назву «Критичний Панч».

Викладачі кафедри літературознавства Національного університету «Києво-Могилянська академія» разом із видавництвами «Темпора» та «Смолоскип» започаткували ютуб-канал «Критичний Панч».

«Війна літературний процес не спиняє. І в цьому ми бачимо виживання нашого культурного простору як такого. Література продовжує бути сильною. Відповідно, потрібне осмислення, потрібна й критика. Аби повніше і якісніше можна було охопити це поле літератури, ми створили відеожурнал», – розповів під час презентації один із засновників проєкту, письменник та літературний критик Ростислав Семків.

У назві відеожурналу криється данина пам'яті літературознавцю і критику, засновнику онлайн-видання «ЛітАкцент» Володимиру Панченку. Цей інтернет-ресурс став знаковим для розвитку української літературної критики. На жаль, як повідомляв «Детектор медіа», у травні цього року «ЛітАкцент» припинив свою роботу.

На ютуб-каналі «Критичний Панч» виходитимуть огляди літературного процесу та рецензії на книги. Перші відеорецензії від літературних критикинь Ніки Чулаєвської, Богдани Романцової та Юлії Олійник вже доступні для перегляду. 

Нагадаємо, у листопаді минулого року Ростислав Семків та літературознавиця Віра Агєєва започаткували ютуб-канал «Шалені авторки» – про жінок, які досягли успіху в письменницькій кар'єрі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY