detector.media
04.09.2022 10:27
Росіяни ведуть обстріли з реактивних систем на території Запорізької АЕС — The Insider
Росіяни ведуть обстріли з реактивних систем на території Запорізької АЕС — The Insider
Експерти Conflict Intelligence Team підтвердили, що місце запуску РСЗВ розташовано на захід від Запорізької ТЕС.

Журналісти The Insider опублікували відео обстрілів, які здійснюють російські окупанти з території Запорізької атомної електростанції. Як можна побачити на відео, на території ЗАЕС встановлено реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) у безпосередній близькості від енергоблоку.

Відео було знято в ніч із 2 на 3 вересня.

Як вказують експерти Conflict Intelligence Team, місце запуску РСЗВ розташовано на захід від Запорізької ТЕС, де й розміщена атомна електростанція. Втім, точно встановити, звідки запускають снаряди, неможливо.

«У кадрі помітні труби Запорізької ТЕС, які видно і на цьому панорамному фото з Google. Зйомка справді ведеться з протилежного берега Дніпра, камера спрямована на південь. Це означає, що місце запуску РСЗВ розташоване у західному напрямку від Запорізької ТЕС. Також на захід від ТЕС лежить територія власне АЕС, але чи справді реактивні снаряди запускають саме з території станції, точно встановити неможливо», — зазначають у Conflict Intelligence Team.

Як раніше повідомляв The Insider, російські військові зберігають боєприпаси в приміщеннях АЕС.

Нагадаємо, у перші дні вересня російські окупанти глушили інтернет і зв'язок, щоб перешкодити передачі фото та відео із Запорізької АЕС, куди прибула місія МАГАТЕ. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY