detector.media
03.09.2022 16:46
На військовій виставці у Чернігові пролунав вибух. Серед поранених є діти – Суспільне
На військовій виставці у Чернігові пролунав вибух. Серед поранених є діти – Суспільне
Наразі відомо, що поранень і контузії зазнали четверо дітей і стільки ж дорослих. Серед постраждалих є дворічний хлопчик, якого рятують в реанімації.

У Чернігові на території виставки зброї в руках у 10-річного хлопчика спрацював ручний протитанковий гранатомет. Подробиці інциденту повідомляють кореспонденти «Суспільне. Чернігів», які перебувають на місці інциденту.

Як стало відомо, внаслідок вибуху поранено четверо дітей і стільки ж дорослих. Деякі з них були контужені. Один із постраждалих, 2-річний хлопчик, перебуває в тяжкому стані, каже начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус

Експозиція розташована в історичній частині Чернігова, на Валу біля будівлі Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана. Один із хлопчиків взяв до рук РПГ і натискав на спусковий гачок. Зброя спрацювала, і його оглушило. Нині відвідувач разом з мамою та 12-річним братом перебувають у травмпункті.

Як повідомила в коментарі Суспільному речниця поліції області Наталія Слабеняк, цю справу розслідуватиме ДБР.

Міськрада не надавала дозволу на проведення виставки боєприпасів, йдеться у повідомленні пресслужби Чернігівської міської ради.

Триває обстеження місця подій, з'ясовують, як там опинилися небезпечні експонати. 

Чернігівська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону відкрила кримінальне провадження за фактом порушення правил поводження зі зброєю (ч. 2 ст. 414 КК України).

Фото: «Суспільне. Чернігів»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY