detector.media
02.09.2022 21:03
Білоруського журналіста Павла Можейка після затримання перевели до СІЗО — «Белсат»
Білоруського журналіста Павла Можейка після затримання перевели до СІЗО — «Белсат»
Наразі невідомо, за якою саме статтею його звинувачують.

Затриманого цього тижня білоруського журналіста Павла Можейка заарештували та перевели до СІЗО у Гродно. Про це з посиланням на родичів Можейка повідомляє телеканал «Белсат», із яким співпрацював медійник.

За цією інформацією, журналісту висунули кримінальне обвинувачення та обрали запобіжним заходом ув'язнення у СІЗО. Вде встановлено, що затримали Можейка 30 серпня. Після цього у його квартирі та в будинку у селі у Гродненській області пройшли обшуки. Також їх провели у оселях і близьких, і далеких родичів журналіста.

Нагадаємо, причина затримання Можейка невідома.

Журналіст вів авторські програми на «Белсаті», а згодом створив у Гродно культурну платформу «Центр міського життя», який минулого року ліквідували за позовом прокуратури.

У квітні 2021 року Павло Можейко був фігурантом кримінальної справи у за частиною 3 статті 130 кримінального кодексу за нібито реабілітацію та виправдання нацизму. Її порушили після виставки, де експонувався портрет білоруського антирадянського діяча Євгена Жихара. Зрештою, Можейка відпустили, оскільки «зникли підстави для затримання».

У 2021 році Павло Можейко входив до переліку журналістів, активістів та правозахисників, щодо яких у Білорусі проводилися обшуки на хвилі «зачистки від радикально налаштованих осіб». До його оселі силовики навідалися в середині липня 2021 року. 

У 2002-2004 роках Павла Можейка засудили до обмеження волі з направленням до закладу відкритого типу за нібито наклеп на Олександра Лукашенка. Обвинуваченя висунули після публікації статті журнаіста  про зникнення Юрія Захаренка, Віктора Гончара та інших опонентів глави Білорусі. 

Фото: Белсат

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY