detector.media
02.09.2022 11:33
Окупанти глушили інтернет і зв'язок, щоб перешкодити передачі фото та відео із ЗАЕС – «Енергоатом»
Окупанти глушили інтернет і зв'язок, щоб перешкодити передачі фото та відео із ЗАЕС – «Енергоатом»
Автобуси з українськими та іноземними журналістами, які намагалися потрапити на Запорізьку АЕС разом із місією МАГАТЕ через підконтрольну Україні територію, росіяни не пропустили на блокпості.

Російські окупанти глушили інтернет і зв'язок, щоб перешкодити передачі фото та відео із Запорізької АЕС, куди напередодні прибула місія МАГАТЕ. Повідомлення про це опубліковано на офіційному телеграм-каналі НАЕК «Енергоатом».

«Місії "презентували" заздалегідь сплановане та зрежисоване шоу, як нібито "мешканці Енергодару скаржаться на обстріли ВСУ". А точніше – розповідають про обстріли, які загарбники наполегливо приписують українським захисникам.

Загарбники навмисно заглушили мобільний зв‘язок та інтернет в Енергодарі, щоб не дати можливості передавати фото та відео із ЗАЕС та її міста-супутника», – йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що більшість «ЗМІ з усього світу», які вчора приїхали на станцію, – це російські пропагандисти. Автобуси з українськими та іноземними журналістами, які намагалися потрапити на Запорізьку АЕС разом із місією МАГАТЕ через підконтрольну Україні територію, росіяни не пропустили на блокпості.

Про цю ситуацію напередодні говорив у своєму відеозверненні президент Володимир Зеленський. На його думку, представники МАГАТЕ не захистили права журналістів незалежних ЗМІ.

Ілюстрація: DW

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY