detector.media
02.09.2022 11:15
Жеваго заявив, що ЗМІ оббрехали його, назвавши фігурантом справи ДБР щодо «Батальйону Монако»
Жеваго заявив, що ЗМІ оббрехали його, назвавши фігурантом справи ДБР щодо «Батальйону Монако»
«Усі ці журналістські псевдорозслідування – це ніщо інше, як спроба піару на його імені та політична корумпованість та заангажованість ДБР», – вважає адвокат бізнесмена.

Бізнесмен Костянтин Жеваго заявив, що ЗМІ поширили недостовірну інформацію про те, ніби ДБР планує його затримати та екстрадувати. Про це повідомляє «Еспресо» (нагадаємо, що 25% каналу належить синові Костянтина Жеваго) з посиланням на пресслужбу та адвоката бізнесмена.

Напередодні ДБР заявило, що розслідує провадження щодо того, чи мали законні підстави військовозобов’язані громадяни України з так званого «Батальйону Монако» (це назва журналістського розслідування, яке випустила «Українська правда») перетинати кордон.

«Зокрема, працівники ДБР підтвердили місцезнаходження одного з героїв цього журналістського розслідування. Він є підозрюваним у кримінальному провадженні Бюро щодо незаконної розтрати коштів. На даний час вживають заходів щодо його затримання та екстрадиції до України. Документи, що наблизять його зустріч зі слідчими, вже направлені у відповідні країни ЄС», – йшлося у повідомленні ДБР.

«УП» опублікувала цю новину, зазначивши, що бізнесмен Жеваго є фігурантом справи про розтрату коштів АТ «Банк "Фінанси та Кредит"» на суму понад 2,5 млрд грн і що журналісти ідентифікували його в серпні 2022-го на власній яхті у бухті Монако. Інформацію про те, що в повідомленні ДБР йдеться саме про Жеваго, опублікувала також низка інших ЗМІ (зокрема, «Фокус» та «Українські новини»).

Пресслужба Жеваго заявляє, що ця інформація «не відповідає дійсності і має на меті маніпулювати громадською думкою щодо честі та гідності Костянтина Жеваго й завдати шкоди його діловій репутації». Представники бізнесмена вказують, що в ДБР не згадують конкретне прізвище. Справу проти Жеваго, яку порушили шість років тому, вони називають «політично вмотивованою». Щодо перебування за кордоном, то, як стверджують у пресслужбі бізнесмена, він перебуває там з 2019 року «на законних підставах».

«Усі ці журналістські псевдорозслідування – це ніщо інше як спроба піару на його імені та політична корумпованість та заангажованість ДБР при попередньому генеральному прокуророві. ДБР та прокуратура під попереднім керівництвом не були зацікавлені в розслідуванні цієї справи та оприлюдненні справедливого рішення. Їх цікавили лише “відосікі”, завдяки яким вони заробляли собі дешеву популярність та відволікали громадськість від дійсно важливих кримінальних справ, що потребують розслідування. Раніше ЗМІ вже повідомляли про те, що на Жеваго видано так звану червону картку Інтерполу, що не відповідає та ніколи не відповідало дійсності й паплюжить його ім’я», – заявив адвокат бізнесмена.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY