detector.media
02.09.2022 09:26
Зеленський: Представники МАГАТЕ не захистили права журналістів, які намагалися потрапити на ЗАЕС
Зеленський: Представники МАГАТЕ не захистили права журналістів, які намагалися потрапити на ЗАЕС
«Ми домовилися про те, що місію обов’язково супроводжуватимуть журналісти з українських і міжнародних ЗМІ. На жаль, цього не зроблено. Хоча обіцяно. На жаль, представники МАГАТЕ не захистили представників незалежних ЗМІ», – сказав президент.

Російські окупанти не пустили на Запорізьку АЕС українських та західних журналістів, які прибули разом з експертами МАГАТЕ. Натомість на станцію пустили російських пропагандистів. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

За його словами, окупанти намагаються перетворити цей візит «на безплідну екскурсію по станції».

«Коли ми бачилися з паном Гроссі (Рафаель Гроссі – гендиректор МАГАТЕ. – ДМ) й членами місії в Києві, ми домовилися про те, що місію обов’язково супроводжуватимуть журналісти з українських і міжнародних ЗМІ. Незалежні журналісти. Щоб світ бачив правду. Бачив, що насправді відбувається.

На жаль, цього не зроблено. Хоча обіцяно. На жаль, окупанти не пустили журналістів, але організували масовку своїх пропагандистів. На жаль, представники МАГАТЕ не захистили представників незалежних ЗМІ», – сказав президент.

Він висловив сподівання, що місія МАГАТЕ «зробить об’єктивні висновки з обставин на станції».

ЗАЕС є найбільшою атомною електростанцією в Європі, вона була захоплена росіянами на початку березня 2022 року. Російська армія розмістила на території Запорізької АЕС реактивні системи залпового вогню та іншу військову зброю й техніку. З початку серпня росіяни постійно обстрілюють прилеглу до ЗАЕС територію. Фахівці заявляють про високий ризик ядерної аварії через постійні обстріли території ЗАЕС.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY