detector.media
01.09.2022 21:14
Сім українських медіа відзначено премією Free Media Pioneer 2022
Сім українських медіа відзначено премією Free Media Pioneer 2022
Представники журі також зазначили, що беруть до уваги значний внесок й інших незалежних ЗМІ з України.

Агенція розвитку локальних медіа «Або», hromadske, «Слідство.Інфо», StopFake, The Kyiv Independent, Ukraїner та «Українська правда» здобули премію Міжнародного інституту преси. Про це повідомляється на сайті організації.

«Це сім незалежних українських медіа, які ми відзначили за сміливість, якісні репортажі, непохитну відданість у служінні місцевим громадам та протистоянні викликам і небезпекам, пов’язаним із загарбницькою війною Росії», — йдеться в заяві міжнародної організації.

Як відзначає комітет премії, незалежна журналістика в Україні відігравала ключову роль у просуванні демократії та свободи преси ще до повномасштабного вторгнення РФ, виборюючи собі місце у середовищі, де домінували олігархічні ЗМІ. Відкритість до інновацій, сильні бізнес-моделі, широкі мережі та прагнення до незалежності забезпечили тим, хто конкурував із олігархічними медіахолдингами, можливість продовжувати інформувати локальну та міжнародну аудиторію попри війну, акцентували у Міжнародному інституті преси.

Журі IPI-IMS вирішило відзначити креативність і хоробрість українських незалежних медіа, а також рішення, завдяки яким українські ЗМІ змогли швидко пристосуватися до нових реалій, і журналісти стали прикладом для всього світу.

«Журі обрало сім медіа, які презентують розмаїття української незалежної медіаспільноти. Ці ЗМІ прагнуть забезпечити таку необхідну зараз високоякісну журналістику, водночас борючись із прокремлівською пропагандою, долаючи труднощі з ресурсами та ризикуючи життям на передовій. Кожне з цих видань відіграє унікальну роль у донесенні новин та інформації до громадськості, і разом вони виконують під час війни неоціненну роль в інформуванні своїх громад і не тільки. Хоча ця нагорода вручається групі із семи номінованих ЗМІ, журі бере до уваги й значний внесок інших незалежних медіа в Україні», — йдеться у повідомленні Міжнародного інституту преси.

Цього року Free Media Pioneer вручатимуть разом із нагородою IPI World Press Freedom Hero на спеціальній церемонії під час Всесвітнього конгресу IPI 2022 року в Колумбійському університеті в Нью-Йорку 9 вересня.

IPI-IMS Free Media Pioneer вручають організаціям, які реагують на виклики часу, застосовуючи інноваційні моделі журналістики, ЗМІ чи захисту свободи преси. Міжнародний інститут преси (IPI) заснував нагороду  у 1996 році. Тепер її вручають щорічно у партнерстві з International Media Support (IMS).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY