detector.media
30.08.2022 20:49
До 15 вересня – прийом заявок на конкурс малих грантів на вироблення матеріалів в медіа про домашнє та сексуальне насильство під час війни
До 15 вересня – прийом заявок на конкурс малих грантів на вироблення матеріалів в медіа про домашнє та сексуальне насильство під час війни

ГО «Ла Страда-Україна» та ГО «Жінки в медіа» за підтримки International Media Support (IMS) оголошують конкурс на підтримку вироблення матеріалів в медіа про домашнє, сексуальне та інші види гендерно зумовленого насильства під час війни.

«Війна не скасовує потребу протидіяти гендерно зумовленому, в першу чергу сексуальному та домашньому насильству, а також говорити про ці проблеми в українських медіа. Оскільки саме медіа відіграють значну роль у формуванні і зміні суспільних норм та переконань...Ми хочемо підняти обізнаність аудиторії щодо цих проблем під час війни та важливості допомоги постраждалим», – повідомляють організатори.

Теми, які будуть підтримані:

В рамках проєкту на конкурсній основі заплановано надання експертної та фінансової підтримки журналістам для створення тематичних матеріалів в онлайн-виданнях, ТВ-сюжетах, радіо і подкастах, а також друкованих медіа. 

Менторкою журналістів стане Тетяна Трощинська, головна редакторка «Громадського радіо», фіналістка премії Георгія Гонгадзе 2022 року. Розмір фінансової підтримки – 11 000 грн., з подальшим вирахуванням податків з зазначеної суми. Усього буде підтримано 20 заявок. 

Перевага буде надаватися журналісткам і журналістам, які запропонують серію (від двох) матеріалів на вказану тематику, а також тим, які відвідали навчальні вебінари ГО «Ла Страда-Україна» та ГО «Жінки в медіа», які проходили в серпні 2022 року онлайн. Заявка буде також оцінена на відповідність коректній термінології та дотриманню журналістської етики і стандартів. Причини відмови чи надання гранту повідомлятися не будуть. 

Подача заявок до 15 вересня 2022 року. 

Щоби податися на Конкурс заповніть, будь ласка, форму https://forms.gle/stmXjXnNHan23rzGA 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY