detector.media
30.08.2022 17:45
Росія б'є дорогими ракетами «Калібр» по дерев'яних муляжах HIMARS – ЗМІ
Росія б'є дорогими ракетами «Калібр» по дерев'яних муляжах HIMARS – ЗМІ
WP: Україна збільшує виробництво муляжів для ширшого використання «дерев’яних» HIMARS.

Росія б'є дорогими крилатими ракетами «Калібр» по дерев'яних муляжах HIMARS, повідомляє The Washington Post з посиланням на неназваних українських та американських високопосадовців.

Як повідомляють джерела видання, ЗСУ використовують муляжі ракетних установок HIMARS із дерева. Російські безпілотники, які передають місцезнаходження «дерев’яних» HIMARS носіям ракет у Чорному морі, не можуть відрізнити муляж від справжнього об’єкта.

Журналісти припускають, що саме такі удари по муляжам дозволили російській пропаганді та посадовцям Міноборони РФ говорити про нібито «знищення» українських HIMARS.

У муляжі поцілили щонайменше 10 крилатих ракет «Калібр»: «Успіх, який змусив Україну розширити виробництво муляжів для ширшого використання».

У червні 2022 року США надали Україні перші високомобільні тактичні ракетні установки HIMARS та ракети до них, які здатні вражати цілі на відстані до 80 км. Також декілька аналогічних систем М270 MLRS на гусеничному шасі Україні передала Велика Британія. Досвід використання ЗСУ цього сучасного озброєння довів, що HIMARS є ефективними для ураження логістичних об'єктів у ближньому тилу ворога.

Кремлівська пропаганда поширювала фейки про те, що армія РФ нібито знищила в Україні HIMARS.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY