detector.media
30.08.2022 16:41
Різниця між «Вільним радіо» й іноземними ЗМІ в тому, що для нас головне — документування, а не постановка — Шибіко
Різниця між «Вільним радіо» й іноземними ЗМІ в тому, що для нас головне — документування, а не постановка — Шибіко
Анастасія Шибіко: «Якщо їхня мета — показати це аудиторії так, щоб вона відчула і допомогла, то про це треба говорити та попереджати, що використано постановочні кадри. Це дуже серйозна проблема і виклик».

Відмінність українського «Вільного радіо» від іноземних ЗМІ у тому, що для нього головне — документування, а не постановка. Про це головна редакторка «Вільного радіо» Анастасія Шибіко розповіла під час експертного обговорення «Як журналістам під час війни писати про російські звірства, воєнні злочини і геноцид?».

«Різниця між нами й іноземними ЗМІ в тому, що для нас головне — документування, а не постановка. Якщо їхня мета — показати це аудиторії так, щоб вона відчула і допомогла, то про це треба говорити та попереджати, що використано постановочні кадри. Це дуже серйозна проблема і виклик. Саме тому для нашої аудиторії "заходять" документальні історії, без закадру», — зазначила вона.

За словами Анастасії Шибіко, її медіа зберігає для документування «неблюрені» фото та відео як документ і свідчення: «Якщо хоча б мінімальна шкода може бути — ми не публікуємо інформацію, не беремо відповідальність за шкоду, заподіяну іншим людям».

Читайте також: 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY