detector.media
30.08.2022 15:41
Романтизація війни в ЗМІ – небезпечна тенденція, суспільство має розуміти ціну, яку ми платимо – Моторевська
Романтизація війни в ЗМІ – небезпечна тенденція, суспільство має розуміти ціну, яку ми платимо – Моторевська
На думку головної редакторки hromadske Євгенії Моторевської, влада має більше комунікувати, щоб ЗМІ могли давати підтверджену інформацію, а читачі не звертались до анонімних чи російських джерел.

Романтизація війни в ЗМІ – це небезпечна тенденція, суспільство має розуміти ціну, яку платить у протистоянні з Росією. Таку думку висловила головна редакторка hromadske Євгенія Моторевська сказала під час експертного обговорення «Як журналістам під час війни писати про російські звірства, воєнні злочини і геноцид?».

«Ми постійно в пошуку балансу, щоб не перейти етичну мету та разом із тим продовжувати розказувати про злочини. Наша позиція — небезпечною тенденцією є романтизація війни. Наше суспільство повинно мати розуміння ціни, яку ми платимо. Ми ретельно думаємо про заголовки. Не хочеться бути на рівні з жовтими виданнями», — розповіла вона.

За словами Євгенії Моторевської, hromadske не дає інформацію про українські наступи, контрнаступи чи відходи без офіційного підтвердження від військового керівництва, Офісу президента чи ОВА. Водночас, зазначає вона, якщо ЗМІ та влада мовчать, користувачі починають споживати інформацію з анонімних чи російських джерел.

«Ми ставимо собі питання, чи не нашкодимо ми цим. З іншого боку, якщо ми мовчатимемо, то люди шукатимуть інформацію про це не на наших каналах, а в анонімних або й російських каналах і живитимуться пропагандою та дезінформацією. Тому я за те, щоб влада більше комунікувала», — додала Євгенія Моторевська.

Читайте також: 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY