detector.media
16.09.2022 15:30
Liga Zakon розробила інструмент для виявлення токсичних зв'язків компаній із Росією та Білоруссю
Liga Zakon розробила інструмент для виявлення токсичних зв'язків компаній із Росією та Білоруссю
Інструментом LIGA360 SQUAD можуть користуватися лише правоохоронці, представники державних органів та журналісти-розслідувачі.

Компанія Liga Zakon розробила новий інструмент LIGA360 SQUAD. На основі ІТ-платформи LIGA360 він дає змогу відстежувати ворожий слід і будувати схему взаємозв’язків з причетними до цього сліду особами з понад 85 країн світу.

SQUAD можуть використовувати лише представники державних установ, правоохоронних органів, неурядових організацій і акредитованих засобів масової інформації – журналістів-розслідувачів.

«Одразу після початку повномасштабного вторгнення Росії Liga Zakon почала переговори з багатьма адміністраторами міжнародних реєстрів і баз даних, міжнародними інформаційними компаніями. Уже у квітні було підписано низку меморандумів і договорів, зокрема й з агрегатором найбільшої відкритої бази даних компаній у світі.

За 6 місяців повномасштабної війни в Україні команда Liga Zakon створила інструмент, спрямований на формування комплексного досьє та пошуку профілів компаній зі всього світу, виявлення бенефіціарів і пов'язаних із ними бізнесів, для використання в розслідуваннях представниками державних установ, правоохоронних органів, неурядових організацій та журналістів», – повідомляє Liga Zakon.

Основною метою проєкту є «допомога державі через надання ефективного та дієвого функціонала для оперативного виконання завдань із розшуку та побудови зв'язків між підсанкційними компаніями, токсичними особами й активами, що мають стосунок до РФ, РБ та інших ворожих осередків, які підтримують агресію в Україні».

«Ми працюємо для того, щоб Україна могла максимально ефективно функціонувати в умовах війни. Прозорість даних важлива для створення надійного середовища, у якому ми хочемо працювати, і суспільства, у якому ми хочемо жити. Ми вважаємо, що надана у продукті SQUAD інформація зможе дати значну користь нашій країні. Тому компанія Liga Zakon прагне надати нашій державі ще більше інформаційної зброї для нашої важкої боротьби. Доступ до продукту SQUAD для органів влади та силових структур буде надано pro bono. Бажання нашої команди — якомога більше підтримати Україну в її інформаційній та економічній боротьбі з російською агресією», – сказала голова ради директорів Liga Zakon Марина Бондаренко.

Головними цілями проєкту LIGA360 SQUAD заявлені:

Характеристики продукту LIGA360 SQUAD:

Презентація LIGA360 SQUAD запланована на 21 вересня 2022 року. Після заходу всі акредитовані організації зможуть подати заявку на доступ до продукту LIGA360 SQUAD.

Для запрошення на презентацію та надання доступу необхідно пройти реєстрацію за посиланням.

Нагадаємо, у квітні 2022 року українська ІТ-компанія YouControl, що створює сервіси на основі відкритих даних, розробила інструмент RuAssets. Він допомагає виявляти приховані активи російських і білоруських воєнних злочинців та пропагандистів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY