detector.media
29.08.2022 10:26
Український омбудсман звернувся до ООН через стендап російського пропагандиста з «черепом захисника "Азовсталі"»
Український омбудсман звернувся до ООН через стендап російського пропагандиста з «черепом захисника "Азовсталі"»
Дмитро Лубінець: «Ми повинні бути свідомі того та не вдаватися до емоцій, а щоденно фіксувати факти воєнних злочинів та повідомляти міжнародну спільноту про порушення».

Російський пропагандист і найманець Ігор Мангушев провів стендап із черепом, заявивши зі сцени, що це нібито череп українського військового, вбитого в Маріуполі. Про це повідомляє The Insider.

Під час виступу Мангушев сказав: «Йому не пощастило і з його черепа зроблять кубок, можливо. Наша війна – це не просто війна з людьми з крові та плоті. Наша війна – це війна з ідеєю. З ідеєю України як антиросійської держави».

Також пропагандист зі сцени погрожував Україні «деукраїнізацією», а українцям  знищенням.

Мангушев є лідером ПВК «Єнот», що з 2014 року воювала в Україні, та називає себе «політтехнологом». ЗМІ називають Мангушева одним із авторів ідеї використання літери «Z» як символу російського повномасштабного вторгнення в Україну.

Уповноважений Верховної Ради Дмитро Лубінець заявив, що звернувся до ООН через відео російського пропагандиста.

«Те, що Російська Федерація порушує міжнародне гуманітарне право по відношенню до живих – не є секретом, але це ж стається і з мертвими. Через своїх пропагандистів росіяни продовжують дегуманізувати український народ, виправдовуючи масові вбивства цивільних і руйнування населених пунктів. Так, демонстрація "останків" загиблих захисників Маріуполя стала приводом для "стендапу на військову тематику". Єдиною метою таких дій Росії є чергове спричинення болю родичам загиблих і зниклих.

Повага до померлих – це не просто гуманізм і турбота про близьких загиблих. Це міжнародні стандарти, виконання яких гарантує, що загиблі не будуть поповнювати перелік зниклих безвісти.

Ми повинні бути свідомі того та не вдаватися до емоцій, а щоденно фіксувати факти воєнних злочинів та повідомляти міжнародну спільноту про порушення.

Як Уповноважений Верховної Ради України з прав людини я вже повідомив про це відео Керівника групи із встановлення фактів Слідчої комісії ООН щодо України Оле Солванга та звернусь до Офісу генерального прокурора України», – написав омбудсман у фейсбуці.

Раніше Асоціація польських журналістів закликала судити російських пропагандистів як воєнних злочинців.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY