detector.media
26.08.2022 21:30
«Згорів сарай, гори і хата». Уткін висміяв ідею Росії включити клуби з Криму до чемпіонату РФ
«Згорів сарай, гори і хата». Уткін висміяв ідею Росії включити клуби з Криму до чемпіонату РФ
«Тоді РФ нас остаточно звідусіль виженуть і більше ніколи не візьмуть», – каже спортивний журналіст.

Російський футбольний коментатор і журналіст Василь Уткін розкритикував спроби Російського футбольного союзу (РФС) включити клуби з анексованого Криму в чемпіонат ФНЛ. Про це з посиланням на його блог повідомляє УНІАН.

Він переконаний: цьому випадку на росіян чекає повна ізоляція від світового футболу. «Давайте, дійсно, приймемо кримські клуби, абхазькі давайте приймемо ще якісь. Так буде простіше. Тоді вже можна буде абсолютно точно не утримувати десять-одинадцять або скільки там у нас національних збірних, включаючи жіночі, юнацькі, дівочі та міні-футбольні та інвалідні. Можна їх не утримувати, бо нас остаточно звідусіль виженуть і більше ніколи не візьмуть», – переконаний Уткін.

Також він додав: «Цілком очевидно, що це питання з політичним підґрунтям, піднімається різними інфлюенсерами, чому б на цю тему не поспекулювати? Згорів сарай, гори і хата».

22 серпня керівництво Футбольної національної ліги Росії створило робочу групу з включення кримських команд у першість. Крім того, було анонсовано створення нового турніру – Ліги Співдружності, в якому братимуть участь команди з окупованих регіонів України, так званих Південної Осетії та Абхазії. Кримські ТСК (Сімферополь), СКЧФ (Севастополь) і «Перлина» («Жемчужина») з Ялти виступали у Другій лізі російського футболу в 2014 році. Однак УЄФА зажадала від РФС виключити їх зі свого складу, не визнавши тимчасово окупований півострів територією РФ.

Нагадаємо, Василь Уткін здобув популярність як спортивний журналіст і ведучий телеппрограми «Футбольний клуб». Він колишній співвласник порталу Sports.Ru. Був головним редактором спортивних каналів «НТВ-Плюс». Працював на інших телеканалах, зокрема, був коментатором Eurosport. У РФ вважається «журналістом ліберальних поглядів», хоча сам Уткін будь-яке відношення до політики заперечує.

Фото – зі сторінки коментатора у твіттері

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY