detector.media
26.08.2022 19:59
Режисер фільму про вбивство журналіста Хашоггі зніматиме фільм про війну в Україні
Режисер фільму про вбивство журналіста Хашоггі зніматиме фільм про війну в Україні
У 2018-му Браян Фогель здобув «Оскар» у номінації «Найкращий документальний фільм».

Американський кінорежисер, продюсер, сценарист Браян Фогель зніматиме фільм про російську агресію в Україні. Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Деталі Фогель у режимі відеозв’язку обговорив з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком. Той переконаний, що Браян Фогель неодмінно має показати українців світові, тому що це «виняткові люди, розумні, освічені, гуманні, і вони є майбутнім цього світу».

Як сказав керівник ОП, сьогодні вкрай важливо утримувати у фокусі уваги світу те, що відбувається в Україні, і допомога таких митців, як Браян Фогель, сприятиме цьому. Адже велика війна, за словами Єрмака, є «початком нової ери, нової політики, нових союзів».

Нагадаємо,  Андрій Єрмак виступив продюсером фільму «Передчуття» В'ячеслава Криштофовича, якого висунуто на здобутя премії імені Олександра Довженка.

Найвідомішим з-поміж фільмів Браяна Фогеля є документальний «Ікар», що у 2018 році здобув «Оскар». Стрічка оповідає про взаємини велогонщика-аматора та очільника Московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова на тлі міжнародного скандалу, спричиненого інформацією про масове зловживання допінгом у російському спорті. Фільм тепло сприйняли кінокритики.

У 2020-му році Фогель виступив режисером і продюсером американського документального фільму «Дисидент» про вбивство Джамаля Хашоггі та спроби Саудівської Аравії контролювати «міжнародне іншомислення». Світова прем’єра стрічки відбулася на кінофестивалі «Санденс» у 2020-му. Завдяки цій роботі Фогель увійшов до рейтингу Fast Company «Найкреативніші люди в бізнесі 2021». Сценарій Фогеля отримав премію Гільдії сценаристів Америки під час 73-й церемонії вручення нагород. Також ця стрічка номінувалася у категорії «Найкращий документальний фільм» на нагороду BAFTA Британської кіноакадемії.

Фото: сайт Офісу президента

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY