detector.media
25.08.2022 12:48
Контент «FreeДома» з березня набрав майже 3 млрд переглядів у соцмережах — МКІП
Контент «FreeДома» з березня набрав майже 3 млрд переглядів у соцмережах — МКІП
За даними міністерства, близько 40% переглядів каналу «Freeдом» у соцмережах припадає на користувачів з території Росії.

Контент російськомовного інформаційного марафону «FreeДом» з моменту запуску у березні 2022 року набрав майже 3 млрд переглядів у соцмережах. Про це йдеться в звіті Міністерства культури та інформаційної політики України за підсумками шести місяців інформаційного спротиву Росії.

Нагадаємо, що 10 березня українські медіагрупи StarLightMedia, «Інтер», «1+1» та «Україна» на базі каналу іномовлення UATV запустили спільний телепроєкт «FreeДом». Він почав мовити цілодобово на каналі UATV (з 24 серпня змінив логотип на «FreeДом») на супутнику, в мережах IPTV та на ютуб-каналі

Завдання марафону «FreeДом», за задумом Міністерства культури та інформполітики, — дати можливість дізнатися правду про україно-російську війну «російськомовним глядачам з усього світу». Зокрема поява такого каналу стала відповіддю на запит у світі на російськомовний телеканал, який розповідає правду про події в Україні. За інформацією джерел ДМ, значна частина команди, яка виробляє марафон, базується у Варшаві. 

На фінансування «FreeДом» уряд виділив 165 млн грн з резервного фонду державного бюджету 7 травня. Як саме витрачатимуть ці кошти, у МКІП не відповіли. Міністерство має відзвітувати про використання грошей до 30 грудня 2022 року.

Як заявляв міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко, близько 40% переглядів каналу «Freeдом» у соцмережах припадає на користувачів з території Росії. Він також казав, що «FreeДом» має «величезну» російську аудиторію на ютубі.

Читайте також: 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY