detector.media
25.08.2022 08:20
«Куншт» запустив акселераційну програму Mediengeist для проєктів з протидії дезінформації
«Куншт» запустив акселераційну програму Mediengeist для проєктів з протидії дезінформації
Найбільш перспективний проєкт отримає 30 000 євро, а також менторську підтримку для масштабування на національному рівні.

Видання «Куншт» спільно з Ґете інститутом запустили набір на акселераційну програму Mediengeist для проєктів з протидії дезінформації.

Для навчання відберуть 30 учасників, всі вони отримають стипендії у розмірі 1000 євро, а також можливість отримати до 36000 євро на реалізацію власного проєкту. В акселератор можуть подаватися митці, медійники, журналісти, засновники й засновниці технологічних стартапів, які працюють з темою медіаграмотності, протидії фейкам тощо.

Перший етап розпочнеться у вересні. Навчальні сесії проходитимуть онлайн та матимуть три напрямки:

Медіаграмотність

Інновації та мистецтво

Сталість

На другому етапі кожен учасник разом із менторами підготує концепцію проєкту з протидії дезінформації та презентує її експертам Mediengeist. П’ять найкращих ідей пройдуть у наступний етап та отримають 5000 євро кожен на створення власного проєкту.

Протягом жовтня й листопада учасникам необхідно буде запустити власний проєкт. На початку грудня всі учасники презентуватимуть результати офлайн.

Серед п’яти учасників експертне журі Mediengeist обере один найбільш перспективний проєкт, який отримає 30 000 євро, а також менторську підтримку для масштабування власного проєкту на національному рівні.

Подати заявку на участь можно до 7 вересня за посиланням.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY