detector.media
23.08.2022 21:37
Дмитро Томашпольський опублікував трейлер фільму «Лариса Кадочникова. Війна»
Дмитро Томашпольський опублікував трейлер фільму «Лариса Кадочникова. Війна»
Прем’єра стрічки відбудеться 30 серпня у київському «Будинку кіно».

Кінорежисер Дмитро Томашпольський представив трейлер документальної стрічки «Лариса Кадочникова. Війна», який зняв після початку вторгнення РФ до України.

«Під час облоги Києва Лариса Кадочникова відмовилась евакуюватися і залишилась у місті. Виникнення нової реальності, у якій поєдналися минуле, сучасне і майбутнє, спогади, роздуми, мрії. Війна триває…», – йдеться в описі фільму. 

«Це своєрідне продовження іншої стрічки Дмитра - "Лариса Кадочникова. Автопортрет" (2013), дуже вдалої, просто на диво!», – відзначав раніше історик кіно та письменник Сергій Тримбач, за участі якого знімалася стрічка. У фільми взяли участь також музикант Олег Фагот Михайлюта, культуролог, професор Вадим Скуратівський, мистецтвознавець, колекціонер та меценат Олександр Брей. Продюсеркою стрічки виступила Олена Дем’яненко.

Лариса Кадочникова – акторка театру і кіно, лауреатка Державної премії України імені Тараса Шевченка (1991), народна артистка України (1992), членкиня Національної Спілки кінематографістів України.

Сучасниця Сергія Параджанова, Юрія Іллєнка, Івана Миколайчука, імена яких пов’язують з українською школою поетичного кіно.

Провідною для неї стала роль Марічки у фільмі «Тіні забутих предків». Також знімалася у таких знакових кінострічках, як «Білий птах з чорною ознакою», «Криниця для спраглих» та багатьох інших.

Народилася у Москві, де закінчила акторський факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії. Чимало ролей зіграла на сцені Київського театру російської драми імені Лесі Українки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY