detector.media
22.08.2022 12:24
Контент «Медіа групи Україна» планують продати або передати в оренду
Контент «Медіа групи Україна» планують продати або передати в оренду
System Capital Management: Рішення вийти з медіабізнесу в Україні виконується повністю і без будь-яких коливань.

Бібліотеку контенту «Медіа Групи Україна» планується продати або передати в оренду, однак бренди МГУ абсолютно не підлягають ані продажу, ані оренді. Про це повідомила директор з комунікацій System Capital Management (SCM) Наталія Ємченко.

Ємченко нагадала, що МГУ все ще має величезну бібліотеку контенту, яка включає шоу, серіали, інформаційний та спортивний архіви, ІТ-системи технологічних проектів (Oll.tv) з величезною базою техніки/обладнання. 

«Що буде із ними? Оскільки ми не можемо нікому це передавати безкоштовно (бо вже це може рахуватися як вплив на медіа), ми щось будемо продавати, щось здавати в оренду.

На умовах ринку, безумовно. За рівних умов перевагу будемо віддавати колишнім співробітникам, якщо хтось із низ вирішить почати щось своє. Нижче ринку не можемо (бо закон), а ось право «першої ночі» - за ними, безумовно. І з нашого боку це ще одна можливість обійняти і підтримати людей, яких безмірно поважаємо)», – повідомила речниця», – каже речниця.

Ємченко додала, що бренди МГУ абсолютно не підлягають ані продажу, ані оренді.

«Просто тому, що появу наших брендів в ефірі, будь-якому, буде сприйнято і глядачами, і ринком, і спільнотою однозначно – що ми знову в ефірі. А ми – люди слова і, сподіваюсь, усі вже остаточно переконалися що рішення по виходу з медіа-бізнесу в Україні, яке прийняв і оголосив Рінат Ахметов, виконується його бізнесом повністю і без будь-яких коливань».

За словами Ємченко, по суті, медіагрупи вже немає, «ліцензії здані, журналісти завершили свою роботу у нас, новий контент не виробляється з 11 липня».

Читайте також: 

11 липня український бізнесмен Рінат Ахметов повідомив, що його інвестиційна компанія SCM виходить з медійного бізнесу.

«Медіа Група Україна» відмовилась на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій каналів і від ліцензій друкованих медіа в Україні, а також припинила діяльність онлайн-медіа МГУ.

Ахметов зазначив, що таке рішення є вимушеним і продиктоване антиолігархічним законом, який набирає чинності. Після виходу Ахметова з медіабізнесу міністр юстиції Денис Малюська заявив, що бізнесмен позбувся одразу двох критеріїв потрапляння до переліку олігархів.

Медіахолдинг «Медіа Група Україна» об'єднує канали «Україна», «Україна 24», «Футбол 1/2/3», НЛО TV, мультимедійну платформу «Сьогодні», «Новинну Групу Україна» та інші. У березні Forbes повідомив, що Ахметов з початку повномасштабної війни втратив $9,5 млрд, однак зберіг першу сходинку у рейтингу найбагатших українців. Його статки оцінювали у $4,2 млрд.

До повномасштабної війни Forbes оцінював «Медіа Групу Україна» в $200 млн. Виторг медіагрупи в 2021 році – 467 млн грн, консолідований збиток – 936 млн грн.

За інформацією джерел «Детектора медіа», для багатьох навіть у менеджменті медіахолдингу рішення Ахметова стало несподіванкою.

12 липня SCM офіційно оголосила, що розпочинає процедури припинення випуску друкованих ЗМІ та анулювання ліцензій «Медіа Групи Україна». Йдеться про всі державні ліцензії на мовлення та на провайдера програмної послуги, які були отримані МГУ від держави. Всі активи МГУ залишаються в її власності. 15 липня МГУ розпочала процес звільнення співробітників.

21 липня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензії 15 компаній, які належать Ахметову. 

Зокрема, це канали: «Україна», НЛО.TV, «Донбас», «Індиго TV», «Україна 24» (ефірна та супутникова ліцензі]), «Футбол 1», «Футбол 2», «Футбол 3» (супутникові ліцензії). 

З середини весни 2022 року точилися розмови про переїзд медіакомпаній Ахметова до Польщі, однак у квітні МГУ заперечила це та наголосила, що у Варшаві працює лише команда, яка виробляє блок для марафону «FreeДом». Напередодні заяви Ахметова про вихід з медіабізнесу «Медіа Група Україна» запустила пакет із дев’ятьох українських каналів на польській цифровій платформі Polsat.  

У липні Рінат Ахметов заявив, що рішення про розвиток медіабізнесу в Польщі чи інших країнах «на цьому етапі не прийнято».

Ілюстративне фото: «Медіа Група Україна» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY