detector.media
19.08.2022 14:56
DW відповіло на звинувачення МЗС України у підіграванні роспропаганді: Це безпідставно
DW відповіло на звинувачення МЗС України у підіграванні роспропаганді: Це безпідставно
DW заявляє, що редакційні матеріали про агресивну війну, яка ведеться проти України, відповідають всім журналістським стандартам.

Німецький державний мовник Deutsche Welle назвав безпідставними звинувачення МЗС України на адресу російської редакції DW у підіграванні ворожій пропаганді. Мовник назвав звинувачення «приватною публікацією» речника міністерства Олега Ніколенка.

Про це йдеться у коментарі начальника відділу корпоративних комунікацій DW  Крістофа Джампелта, надісланого «Детектору медіа».

Зокрема, DW заявляє, що матеріали та репортажі мовника про агресивну війну, яка ведеться проти України, відповідають всім журналістським стандартам. 

«Ми також рішуче відкидаємо звинувачення в маніпуляції фактами та нібито поширенні пропаганди. Крім того, не можна допускати прирівнювання DW до російського ЗМІ RT, що явно робить Олег Ніколенко...», – говориться у заяві DW.

Мовник заявив, що рішуче відкидає «безпідставні звинувачення» та звернувся до  голови МЗС України Дмитра Кулеби з проханням розглянути питання щодо «приватної публікації» речника міністерства Ніколенка у фейсбуці.

«Ми рішуче відкидаємо ці безпідставні звинувачення. Коли співробітник прес-служби МЗС починає кампанію з дискредитації будь-якого ЗМІ шляхом перекручування фактів з будь-якою метою, ми очікуємо, що будуть вжиті заходи».

Нагадаємо, речник міністерства Олег Ніколенко звинуватив російську редакцію Deutsche Welle у підіграванні ворожій пропаганді і закликав керівництво німецького видання звернути на це увагу.  

«Наразі нам не зрозуміло, чому російська служба німецького мовника підіграє російській пропаганді, маніпулює цитатами та здійснює підміну понять щодо причин та наслідків агресії Росії проти України», – зазначив він.

Ніколенко навів приклади, що російська редакція використовує тези «визнати Україну терористичною державою», «один промах українських захисників може спровокувати ядерну катастрофу на Запорізькій АЕС», «заборона на в’їзд росіян на Захід не допоможе перемогти Путіна», публікує фото Адольфа Гітлера поряд зі світлиною президентського подружжя для Vogue тощо.

«Через загрози, які несе російська дезінформація, німецький уряд вже обмежив діяльність на території Німеччини каналу російської пропаганди RT. І ми закликаємо німецьких партнерів відреагувати на наративи російської пропаганди, які поширюються в матеріалах DW», – додав речник МЗС.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY