detector.media
18.08.2022 11:48
«Довженко-Центр» буде реорганізований, а не ліквідований – Держкіно
«Довженко-Центр» буде реорганізований, а не ліквідований – Держкіно
Держкіно: Реорганізація Центру дозволить приділити більшу увагу розвитку музейної справи та кінокультури.

Державне агентство України з питань кіно заявило, що «Довженко-Центр» буде реорганізований, а не ліквідований.

«Обговорення питання реорганізації ДП "Національний центр Олександра Довженка" почалося ще задовго до війни в країні, в той час, коли Центр ще перебував у сфері управління МКІП. Війна в Україні лише актуалізувала це питання», – заявляє Держкіно.

Зокрема, наказом Держкіно передбачається реорганізація Центру:

Всі інші функції та завдання, передбачені статутом «Довженко-Центром», залишаються за ним.

«Це дозволить ДП "Національний центр Олександра Довженка" приділити більшу увагу розвитку музейної справи та кінокультури, організації різноманітних івентів для її збагачення та поширення», – запевняє Держкіно.

17 серпня стало відомо, що Державне агентство України з питань кіно видало наказ про реорганізацію «Довженко-Центру». У самому Центрі це вважають фактичною ліквідацією.  

У МКІП наголосили, що виступають проти ліквідації «Довженко-Центр» і що наразі мова йде лише про реорганізацію установи.

Нагадаємо, рішення про передачу Центру від МКІП до Держкіно уряд ухвалив наприкінці січня 2022 року. Тоді в «Довженко-Центрі» казали, що їм не озвучили перспективи цього кроку і не врахували думку керівництва та колективу. У березні 2021 року в Центрі стверджували, що переведення його в сферу управління Держкіно є «вкрай негативним».

Коли ДП «Національний центр Олександра Довженка» офіційно перейшло у пряме підпорядкування Держкіно, у Центрі це назвали історичною подією, оскільки МКІП, на їхню думку, заважав розвитку установи.

Фото: Довженко-Центр: Dovzhenko Centre/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY