detector.media
18.08.2022 09:57
Спецслужба Німеччини прогнозує посилення російської пропаганди та шпигунства
Спецслужба Німеччини прогнозує посилення російської пропаганди та шпигунства
На думку спецслужби, ймовірним є подальше зростання російської пропаганди в екстремістському середовищі та стимулювання конспірологічних наративів з метою розколу суспільства.

Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини передбачає, що протягом найближчих місяців у країні може посилитися російська пропаганда та розвідувальна активність.

За даними німецької спецслужби, російська влада намагається через цілеспрямоване поширення хибної інформації посилити страх жителів Німеччини щодо можливого катастрофічного дефіциту енергоносіїв та продовольства.

«Ймовірним є подальше зростання російської пропаганди в екстремістському середовищі та стимулювання конспірологічних наративів з метою розколу нашого суспільства...Росія особливо застосовує як гібридний інструмент питання енергопостачання Європи», – цитує відомство українська служба DW.

Крім того, очікується, що Росія і надалі активізуватиме і адаптуватиме до обставин, що змінюються, розвідувальні дії у політичній та військовій сферах. 

За оцінкою спецслужби,  війна в Україні та її наслідки для економіки ФРН можуть використовуватися для маніпуляцій з боку екстремістів, що можуть спровокувати заворушення. 

Росія на тлі повномасштабного вторгнення до України намагається шантажувати країни ЄС штучно створеним дефіцитом енергоносіїв.

Міністерка внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер заявляла про можливі атаки на газові термінали та іншу критичну інфраструктуру в Німеччині на тлі конфлікту навколо постачання до Європи російських енергоносіїв. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY