detector.media
17.08.2022 15:09
Резніков про російські фейки: «Солдат Іванов, який з "калашникова" знищив 12 HIMARS», – це дурня
Резніков про російські фейки: «Солдат Іванов, який з "калашникова" знищив 12 HIMARS», – це дурня
Олексій Резніков: Можете просто посміятися, покрутити біля скроні і сказати: «Ну, така у росіян система пропаганди».

Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю «Голосу Америки» заявив, що ЗСУ не втратили жодної тактичної ракетної установки HIMARS. Він вчергове закликав не вірити фейкам російської пропаганди.

«Абсолютно відповідально можу сказати, жодного HIMARS не втрачено. Тому коли ви читаєте в російських ЗМІ або медіа, або соцмережах, що "солдат Іванов з калашниковим увірвався і побачив вантажівку, в якій він знищив автоматом калашникова одночасно 12 HIMARS", можете просто посміятися, покрутити (біля скроні) і сказати: ну така у них система пропаганди. Це дурня», – сказав Резніков.

У червні 2022 року США надали Україні перші високомобільні тактичні ракетні установки HIMARS та ракети до них, які здатні вражати цілі на відстані до 80 км. Також декілька аналогічних систем М270 MLRS на гусеничному шасі Україні передала Велика Британія. Досвід використання ЗСУ цього сучасного озброєння довів, що HIMARS є ефективними для ураження логістичних об'єктів у ближньому тилу ворога.

Кремлівська пропаганда поширювала фейки про те, що армія РФ нібито знищила в Україні HIMARS.

Нагадаємо, «Детектор медіа» від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну фіксує та спростовує російські фейки й розповідає про те, як навчитися самостійно розрізняти маніпулювання, шахрайство, дезінформацію. Детальніше про це – у подкасті «Русскій фейк, іді на***!» та хроніці кремлівської дезінформації #DisinfoChronicle.  

Фото: Резніков Олексій/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY