detector.media
17.08.2022 13:08
Мешканця Одеси судять за дописи в соцмережі про «жидо-укропних фашистів». Суд відмовив йому в угоді зі слідством
Мешканця Одеси судять за дописи в соцмережі про «жидо-укропних фашистів». Суд відмовив йому в угоді зі слідством
Чоловіку загрожує штраф до 8500 грн або до 3 років ув’язнення.

Приморський районний суд Одеси розглядає справу одесита Олександра Гаріфулліна, якого обвинувачують у розпалюванні расової ворожнечі та приниженні національної честі і гідності через його дописи в соцмережі. Про це повідомляє «Судовий репортер».

Так, протягом кількох місяців чоловік публікував дописи, де використовував такі вислови як «великая укропия», «негретос-укробник», «слаборазвитое укропье» та «жидо-укропьи фашисты».

Обвинувачений визнав провину і попросив суд затвердити угоду з умовним покаранням. На нього б чекало покарання у вигляді 2 років тюрми з можливим іспитовим терміном від 1 до 3 років — на розсуд суду. Однак суд відмовився затверджувати цю угоду. Справу розглядатимуть на підставі обвинувального акту за ч. 1 ст. 161 ККУ. За мову ворожнечі фігуранту загрожує штраф до 8500 грн або до 3 років ув’язнення.

На прохання пояснити свої дописи Гаріфуллін заявив у суді, що це «невеликий сарказм» та «своєрідний гумор». Розгляд справи продовжиться 25 серпня.

Раніше повідомлялось, що українця судитимуть за поширення російської пропаганди на окупованих територіях через власноруч створений застосунок.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY