detector.media
17.08.2022 14:00
Ольга Пантелеймонова, UP Hub: Ми обрали стратегію малобюджетних проєктів для локального виробництва
Ольга Пантелеймонова, UP Hub: Ми обрали стратегію малобюджетних проєктів для локального виробництва
Ольга Пантелеймонова: Із продюсерської інхауз-компанії ми виросли у різновекторну та диференційовану структуру UP Hub.

Генеральна директорка  та співвласниця UP Hub Ольга Пантелеймонова в інтерв'ю «Детектору медіа» розповіла про перебудову бізнес-моделі продакшену під час повномасштабної війни.

За словами Пантелеймонової, UP Hub почав перебудову свого бізнесу за півтора року до початку повномасштабного вторгнення Росії.

«І за цей час розширилися в плані напрямів: із продюсерської інхауз-компанії ми виросли у різновекторну та диференційовану структуру UP Hub, яка не лише робить власний продукт, розвиває свої та партнерські канали дистрибуції, а й активно працює у форматі різного партнерства. За перерахованими вище проєктами зрозуміло, що стратегія об'єднуватися зараз — найефективніша для індустрії. Ми збираємо заявки, дивимося нові історії, готові підключати свій досвід та зв'язки, у тому числі на міжнародному ринку, поєднувати зусилля та комунікації. Так що я говорю всьому ринку: якщо є цікава історія, давайте йти разом».

Пантелеймонова зауважила, що зараз на ринку українських грошей практично немає: «Ситуація на телебаченні критична, в рекламному секторі, який годує телебачення, — теж, про кінопрокат узагалі мовчу, ми були змушені обирати стратегію малобюджетних проєктів для локального виробництва».

Зараз UP Hub вже інвестував у виробництво кілька мільйонів гривень, ставка робиться на комерційно привабливі проєкти, без залучення персоналу на волонтерських засадах: «Відповідальність бізнесу в наш час полягає в тому числі й у тому, щоби дати людям оплачувану роботу. Це допомагає їм вижити, прогодувати сім'ї та не піти з професії».

Загалом, UP Hub бачить свою місію у виробництві проєктів саме для українського ринку, однак продовжує розвивати міжнародне співробітництво, як стратегічний напрямок, і шукає гроші за кордоном.

«Ми розробляємо близько десяти історій для виробництва з міжнародними партнерами, до двох проєктів є підтверджена зацікавленість закордонних колег. З огляду на те, що на світовому ринку, як і раніше, потрібні локальні історії, а Україна довго є в топі новин, обидва проєкти ми розробляємо саме про Україну в сьогоднішніх реаліях. Але так, щоб це було цікаво людям, які до наших подій не залучені. Піднятися над місцевими травмами та зробити контент зрозумілим для тих, хто не всередині війни, буде найважчим завданням для творців, як мені здається».

Один художній серіал про українських та польських волонтерів UP Hub  робить разом із польськими партнерами, ще один проєкт, документальний фільм про українські зоопарки під час війни — з німецькими партнерами.  

«Ще знімаємо художні фільми за двома п'єсами. І хоча вони в телевізійному форматі, це авторське кіно наших українських режисерів, яке може бути цікавим для фестивалів. Перший — фільм за п'єсою "Загадкові варіації", екранізація називатиметься "Присвячення Єві". Ця п'єса є в репертуарі Молодого театру, в нашому фільмі головні ролі грають Станіслав Боклан та Дмитро Суржиков. Глибока історія з чудовою драматургією, з безліччю сюжетних поворотів. Знімаємо цей фільм у партнерстві з режисером Сергієм Сторожевим, який забезпечив права на п'єсу, створив сценарій та втілює його дуже талановито. Проєкт уже на етапі постпродакшену».

Також в UP Hub з'явився британський партнер і спільна компанія, яка займатиметься міжнародним напрямом та великими проєктами: «Це новий бізнес, у який ми вкладаємо свій великий міжнародний досвід, вже є проєкти у девелопменті й ми пітчимо їх на ринку».

Нагадаємо, згідно з реєстром юросіб, створене у 2018 році ТОВ «Стар медіа продюсерський хаб» у травні 2022 року було перейменовано на ТОВ «Український продюсерський хаб». Восени 2021 року з його засновників та бенефіціарних власників вибули Владислав Ряшин та ТОВ «Стар медіа ТБ». Останнє володіє торговими марками телеканалів Star Cinema і Star Family і власником його 100% досі є Владислав Ряшин.

Спільним з Film.ua телеканалом Bolt володіє ТОВ «Дорослі канали», спільним телеканалом UTravel – ТОВ «Ютревел ТБ». Власником 50% в обох юрособах є Владислав Ряшин.

Російське ТОВ «Стар медиа дистрибьюшен» було створене в 2007 році Владиславом Ряшиним. Офіційно ним володіє кіпрська компанія SMG Properties Limited. – «ДМ»).

Фото: Телебачення як Бізнес/Olga Panteleymonova/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY