detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
17.08.2022 09:58
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 серпня
Інтерв’ю з Олексієм Гончаренком, вибухи у Джанкої та крадіжка української електроенергії.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

Блоку «Ради» цієї доби в національному марафоні не було.

Блок Суспільного здебільшого складався з повторів новинних сюжетів, включень попередньої доби та старих інтерв’ю. Зокрема повторили великі інтерв’ю з президентом Естонії 2006—2016 років Тоомасом Гендріком Ілвесом і колишньою полоненою правозахисницею Анною Мокроусовою.Двічі протягом чотирьох годин, наприкінці минулої доби та на початку цієї, повторили розмову з головою правління АТ «Укрзалізниця», Олександром Камишиним.

Як і раніше, плашку «повтор» на екрані не показують.

З нового — показали інтерв’ю з народним депутатом Олексієм Гончаренком, якого протитрували як представника фракції «Європейська солідарність». Говорили про початок війни, роботу Верховної Ради й народних депутатів. Також говорили про взаємодію влади з опозицією. Із 1 травня Гончаренка запрошували до етеру національного марафону тричі, усі три включення були у студії Суспільного. Поява будь-якого представника «ЄС» в ефірі марафону — вкрай рідкісна подія.

Про заборону російських медіа та російського контенту у блоці ICTV/СТБ говорили з міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком. Він розповів, як до початку великої війни в Україні проводили тренінги та клуби з медіаграмотності, аби вчити людей перевіряти інформацію. Зокрема про проєкт «Фільтр», який тепер допомагає людям підвищувати опірність до російської пропаганди.

Про конкурс на посаду голови Агентства з розшуку та менеджменту активів у блоці ICTV/СТБ говорили з міністром Кабінету міністрів України Олегом Немчіновим. Він розповів про процес проведення конкурсу, роботу комісії та подальші рішення щодо визначення переможця. Зокрема він сказав, що після висновку комісії буде прийматись рішення або про перезапуск конкурсу, або про звернення до комісії щодо необхідності визначитись з переможцем. Олег Немчінов регулярно з’являється в етері національного марафону і коментує різні теми, в тому числі ті, що не належать безпосередньо до сфери його повноважень.

Ситуацію навколо Запорізької АЕС, викрадення росіянами української електроенергії та вибухи у Джанкої обговорили з радником Керівника офісу президента України Михайлом Подоляком. Він натякнув, що вибухів у Криму найближчим часом може побільшати. У блоці ICTV/СТБ про вибухи в Джанкої розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Також його запрошували до гостьової студії «Інтера» та «1+1».

У блоці «Інтера» були міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко та міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович. У блоці «1+1» — міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський та міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY