detector.media
16.08.2022 19:39
Абель Феррара, Шон Прайс Вільямс та Філіп Джерард Нельсон планують зйомки фільму в Україні
Абель Феррара, Шон Прайс Вільямс та Філіп Джерард Нельсон планують зйомки фільму в Україні
«Тут вирішується майбутнє свободи», – каже фаворит міжнародних кінофестивалів Абель Феррара.

Україну відвідали відомі американські кінематографісти, повідомляє Державне агентство України з питань кіно

Це режисер таких відомих фільмів як «Шлях Карліто» і «Поганий лейтенант» Абель Феррара, оператор Шон Прайс Вільямс («Нулі та одиниці», «Хороший час), а також режисер другого плану, актор та постановник трюків Філіп Джерард Нельсон («Нулі та одиниці», «Залізна людина», «Броненосець»).

Вони побували у містах Київщини, які найбільше постраждали під час тимчасової російської окупації. Як розповів Абель Феррара у коментарях журналістам, він запросив свої колег, аби зняти фільм про російську агресію в Україні. Зараз кінорежисер розглядає це як документальний проєкт, до якого він включить кілька періодів великої війни.

Кінематографісти приїхали на запрошення Офісу президента та Держкіно.

Шон Прайс Вільямс та Філіп Джерард Нельсон

«Як режисер, я відчуваю потребу бути в Україні: [...],– сказав Абель Феррара. – Я знаю, що саме тут і зараз є потреба в моєму режисерському таланті, адже тут вирішується майбутнє свободи. [...] Моя мета – побачити на власні очі та зафіксувати на камеру щоденну боротьбу України за свій суверенітет. [...] Як митець, що вірить в основоположні принципи своєї країни США – життя, свободу та прагнення до щастя, які я відчуваю в кожному вашому слові та вчинках, я вирушаю на підтримку цієї епічної боротьби».

Нагадаємо, акторка, лауреатка «Оскара» та посол доброї волі ООН Кейт Бланшетт разом із колишнім редактором британського Channel 4 News Беном де Піром та режисером Едвардом Воттсом зняла документальну стрічку про життя Харкова під час повномасштабної російської агресії. 

Документальну стрічку про війну в Україні знімає кінорежисер стрічок «Містер і Місіс Сміт», «Ідентифікація Борна» Даг Лайман.

З перших днів російської агресії американський кінорежисер, лауреат премії «Оскар» Шон Пенн знімав у Києві документальний фільм про вторгнення Росії. 

Білоруський режисер-документаліст Антон Тележников також вів зйомки у Києві для свого фільму. 

Фото з фейсбук-сторінки Держкіно

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY