detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
16.08.2022 12:35
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 серпня
Ситуація в регіонах України, українські безпілотники та виїзна студія телеканалу «Рада» на Київщині.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоку ICTV/СТБ цієї доби в національному марафоні не було.

У нічному блоці «Інтера» продовжили цикл розмов із вимушеними переселенцями. Цього разу говорили з Тетяною Мельниченко, яка мешкає в Іспанії, про особливості тамтешнього життя, її досвід пошуків житла та навчання дітей з України в іспанській школі.

Загалом блок «Інтера» складався переважно з новинних сюжетів, включень до гостьової студії було тільки два. Крім цього, дали повтор концерту народних пісень та пісень української естради у метро, який показували попередньої доби.

Оперативну ситуацію у різних регіонах у блоці «1+1» обговорили з керівником Центру військово-правових досліджень Олександром Мусієнком, начальником військової адміністрації Кривого Рогу Олександром Вілкулом, міським головою Мелітополя Іваном Федоровим, заступницею голови Харківської обласної віськової адміністрації Оленою Шаповал та речником Одеської обласної військової адміністрації Сергієм Братчуком. Усі гості, окрім Олени Шаповал, регулярно з’являються в етері національного марафону. Деяких із них, зокрема Братчука та Федорова, подекуди запрошують до гостьових студій декілька разів на день.

Також у блоці «1+1» розповіли про виробництво українських безпілотників, а також про спільний проєкт Міністерства цифрової трансформації та Генштабу під назвою «Армія дронів». До розмови на цю тему запросили у студію директора науково-виробничого підприємства «Атлон Авіа» Артема В’юнника

Співачка Надя Дорофєєва у студії «1+1» після інтерв’ю з ведучими наживо заспівала свою нову пісню «Думи».

Команда телеканалу «Рада» організувала виїзну гостьову студію у селищі Богданівка на Київщині. Про окупацію, її наслідки та відбудову спілкувалися з мешканцями селища, представниками місцевої адміністрації та навчальних закладів, військовими та експертами. Зокрема обговорити питання майбутньої відбудови регіону запросили колишнього голову Броварської районної адміністрації Георгія Біркадзе. Це вже 11-та його поява в етері національного марафону з 1 травня. Найчастіше він з’являється у гостьових студіях «Ради» і останнім часом коментує саме питання відновлення українських міст.

Оперативну ситуацію у регіонах коментували очільники обласних військових адміністрацій Сергій Гайдай, Дмитро Живицький, Віталій Кім та Олег Синєгубов. Про ситуацію у Харкові говорили з міським головою Ігорем Тереховим. Фактично Терехов і Синєгубов коментують ситуацію в одному й тому самому регіоні, тоді як оперативну інформацію з більшості областей та міст повідомляють лише очільники військових адміністрацій. Також удруге за день в етері національного марафону був міський голова Мелітополя Іван Федоров.

У блоці Суспільного про те, як розвиваються події на фронті, мали розмову із радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. Оскільки Подоляк не є воєнним експертом, його судження про перебіг бойових дій звучали досить загально — мовляв, Росія веде підступну війну й цілеспрямовано б’є по цивільних.

Ситуацію навколо Запорізької атомної електростанції та ядерний шантаж із боку Росії у блоці Суспільного прокоментував завсідник марафону — політкоментатор Володимир Фесенко.

У розважальному ток-шоу «Байрактар News», який виробляє студія «Квартал 95», ведучі Євген Кошовий та Олександр Пікалов висміяли інтерв’ю Дмитра Гордона з Олексієм Арестовичем.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY