detector.media
15.08.2022 12:38
Українська прем’єр-ліга створила єдиний телевізійний пул і обрала транслятором Setanta Sports
Українська прем’єр-ліга створила єдиний телевізійний пул і обрала транслятором Setanta Sports
За права на трансляції канал має заплатити 16,2 мільйона гривень.

Українська прем’єр-ліга (УПЛ) обрала офіційним транслятором канал Setanta Sports і створила єдиний пул. Контракт розраховано на 3 сезони, сума контракту складає $16,2 млн. Про це повідомляється на сайті УПЛ.

За це рішення проголосувала більшість клубів. «Згідно зі статутом УПЛ, рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більша половина Учасників», – нагадують в УПЛ. Раніше готовність укласти угоду із Setanta Sports виявили 12 клубів, ще чотири («Динамо», «Зоря», «Дніпро-1» та «Рух») хотіли узгодити деякі технічні моменти. 

Матчі чемпіонату України з футболу будуть доступні на трьох майданчиках:

«В рамках додаткових перемовин, було досягнуто прийняття безпрецедентних умов для сприяння максимальній доступності футболу для українських вболівальників: окрім 2-х матчів кожного туру у прямому ефірі, абсолютно всі матчі УПЛ будуть у вільному доступі на Youtube всього через 15 хвилин після фінального свистка. Також важливим кроком для популяризації українського футболу стане швидка передача клубам хайлайтів матчів через рекордні 6 годин після завершення поєдинку», – повідомляє УПЛ.

Нагадаємо, тендер на три роки УПЛ оголосила 20 липня, заявки приймали протягом лише 7 днів. На повний пакет прав претендували медіасервіс Megogo та  телеканал Setanta Sports. Окрім повного пакета, є права на трансляцію окремих матчів та хайлати. Заявку на них подав телеканал «Еспресо».

Зараз Setanta Sports — гравець із великими можливостями. На початку 2022 року канали Setanta Sports придбав грузинський холдинг Adjara Group, який має амбіції створити зі свого активу головного гравця у спортивній ніші. Для цього компанія вже має два канали із супутниковими ліцензіями, що наявні у пакетах значної частини українських провайдерів. Окрім цього, Setanta Sports має власну ОТТ-платформу. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY