detector.media
15.08.2022 09:56
Світова прем'єра українського пострадянського нуару «Ля Палісіада» відбудеться в 2023 році
Світова прем'єра українського пострадянського нуару «Ля Палісіада» відбудеться в 2023 році
Проєкт стрічки розробляли з 2019 року, а знімали протягом 2021-го. На кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю у 2019 році фільм відзначили нагородою Руху солідарності за гендерну рівність від ООН.

Світова прем'єра української художньої стрічки «Ля Палісіада», яку знято в жанрі «пострадянський нуар», відбудеться у 2023 році. Про це повідомляє Держкіно.

«Ля Палісіада» – це повнометражний дебют режисера Філіпа Сотниченка.

Проєкт стрічки розробляли з 2019 року, а знімали протягом 2021-го. На кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю у 2019 році фільм відзначили нагородою Руху солідарності за гендерну рівність від ООН. 

Події фільму розгортаються в Україні в 1996 році, за декілька місяців до підписання протоколу №6 Європейської конвенції з прав людини. Цей протокол передбачав відмову від смертної кари. У центрі сюжету – судовий психіатр Олександр і його друг, слідчий Ільгар Сабітов, що беруть участь у розслідуванні головоломної історії вбивства міліціонера. На злочинця, якого вони знаходять, чекає смертна кара.

Для зйомок епохи 1990-х автори фільму використовували ретровідеокамеру.

У ролях: Андрій Журба, Новруз Хікмет, Олександр Пархоменко, Валерія Олейникова, Олена Мамчур, Олександр Малєєв, Степан Барабаш, Сергій Лузановський, Олександр Мавріц.

Нагадаємо, український художній фільм «Я працюю на цвинтарі» вийде в прокат у вересні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY