detector.media
15.08.2022 08:34
Загибель Галини Гатчинс: У ФБР заявили, що пістолет Болдуїна не міг вистрелити в операторку випадково
Загибель Галини Гатчинс: У ФБР заявили, що пістолет Болдуїна не міг вистрелити в операторку випадково
Сам актор стверджує, що не натискав на спусковий гачок, проте експертиза ФБР встановила, що в іншому випадку зброя не могла вистрелити.

Пістолет, який вистрелив на знімальному майданчику фільму «Іржа» в руках американського актора Алека Болдуїна, внаслідок чого загинула операторка українського походження Галина Гатчинс, не міг вистрелити випадково, без натискання на спусковий гачок. Про це йдеться у звіті Федерального бюро розслідувань, повідомляє ABC News. 

У ФБР заявили, що зі зведеним курком пістолет «не можна було змусити стріляти без натискання на спусковий гачок, поки робочі внутрішні компоненти були цілими та функціональними».

Зі свого боку адвокат Алека Болдуїна Люк Нікас заявив, що пістолет був у такому стані, що у ФБР змогли вистрелити з нього тільки раз, а потім він зламався у двох місцях. На підставі цієї інформації захисник актора сказав, що проведену ФБР експертизу не можна вважати достатнім доказом. 

«Критичний висновок — це висновок судово-медичного експерта, який встановив, що це був трагічний нещасний випадок», — вважає Люк Нікас.

В інтерв'ю ABC у грудні 2021-го Болдуїн говорив, що не натискав на гачок.

«Гачок не був натиснутий. Я не натискав на гачок», — сказав він.

Адвокат Ганни Ґутьєррес-Рід, яка відповідала за стан всієї зброї на знімальному майданчику, сказав, що звіт ФБР суперечить заяві Болдуїна про те, що він не натискав на курок пістолета. Її захисник вважає, що «ці нові документи демонструють спроби різних учасників виробництва (фільму. — ДМ) з самого початку ухилитися від відповідальності та звинуватити Ханну, 24-річну збройницю, у цій трагедії».

Місцева окружна прокуратура ще не ухвалила жодного рішення щодо звинувачень у цій справі. Як повідомили в офісі шерифа, детективи чекають на записи розмов Болдуїна.

Читайте також: 

Нагадаємо, 21 жовтня 2021 року під час зйомок вестерну «Іржа» у штаті Нью-Мексико внаслідок пострілу актора та продюсера фільму Алека Болдуїна загинула кінооператорка Галина Гатчинс та був поранений режисер Джоел Соуза, який стояв за її спиною.

Галині Гатчинс було 42 роки, вона мала громадянство України та протягом останнього часу працювала в Голлівуді. У 2019-му журнал асоціації кінематографістів Америки включив її у десятку найперспективніших операторів США.

Правоохоронці попередньо встановили, що реквізитний револьвер Болдуїну видав перед зйомками помічник режисера Дейв Голлс, який повідомив акторові, що зброя «холодна» (тобто в ній немає бойових патронів).

Алек Болдуїн прокоментував інцидент, заявивши, що в нього немає слів, щоб передати шок та смуток від того, що трапилось. Він сказав, що запропонував родині загиблої операторки свою допомогу.

У фокусі уваги детективів перебувають двоє осіб: збройова експертка Ганна Ґутьєррес-Рід, яка була відповідальною за стан зброї на знімальному майданчику, а також помічник режисера Дейв Голлс. 

За даними американських ЗМІ, під час зйомок цього вестерну нібито вже траплялася випадкова стрілянина з реквізитної зброї, а члени знімальної групи скаржилися на умови роботи та порушення техніки безпеки ще до того, як загинула Галина Гатчинс.

Болдуїн опублікував лист від імені знімальної групи стрічки «Іржа», де зокрема є ствердження, що зйомки були безпечними.

Фото: BBC

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY