detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
12.08.2022 22:09
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 серпня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 серпня
Вибухи на ворожих військових аеродромах, ситуація на ЗАЕС, ідея заборонити росіянам в’їзд до Євросоюзу.

У блоці каналу «1+1» журналіст-міжнародник, китаєзнавець Олексій Коваль розповів про оприлюднену Китаєм доповідь про невідворотність об’єднання всієї китайської нації і закриття раз і назавжди всіх питань із Тайванем.

Бізнесмен і віце-прем'єр Криму з економіки 1993-1997 років Андрій Сенченко прокоментував вибухи на військовому аеродромі в окупованому Криму: «Це знак для окупантів і колонізаторів, що прийшов час розплати. Їм треба відкрити всі смуги на мосту на виїзд з Криму».

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров говорив про повернення Криму під повний контроль України і докладно пояснив, що і як треба буде робити Меджлісу разом із урядом України задля поліпшення становища кримських татар на півострові.

Політкоментатор Володимир Фесенко пояснив, що псевдореферендуми на окупованих територіях потрібні Росії для подальшого маніпулювання їхніми результатами на перемовинах про мир із Україною.

Експертка з питань ядерної енергетики і ядерної безпеки Ольга Кошарна докладно розповіла про дослідження Енергоатому щодо наслідків імовірної катастрофи на ЗАЕС і про контроль МАГАТЕ над ЗАЕС, який ведеться дистанційно, але має бути проведений також і на місці.

Радник президента з економічних питань Олег Устенко говорив про формування держбюджету на наступний рік, а також пояснив, що відтермінування оплати Україною міжнародних облігацій до 2024 року — необхідна допомога від наших міжнародних партнерів, адже ці гроші можна буде використати на відбудову країни.

Оперна співачка, колишня депутатка Держдуми Марія Максакова розповідала про російських діячів культури, які служать Кремлю, зокрема про продюсера Іосифа Пригожина і його дружину співачку Валерію. А також про іншого Пригожина — Євгєнія, який є довіреною особою Путіна, його життєвий шлях, статки тощо.

У денному блоці каналу UA Ольга Кошарна вдруге говорила про ситуацію на ЗАЕС.

Правозахисник Павло Лисянський прокоментував випадки зникнень і смертей ватажків донецьких і луганських бойовиків, а також колаборантів, які останнім часом почастішали: «Вони за 8 років стали там елітою і через це — небезпечними для центральної російської влади. Їх неможливо непомітно посадити тощо, тому єдиним шляхом для російських спецслужб є знищення таких людей, щоб звинуватити в цьому проукраїнських активістів і військових».

У блоці каналу «Інтер» заступник голови Об'єднаного перехідного Кабінету Білорусі Павєл Латушко прокоментував вибухи на білоруському військовому аеродромі «Зябровка», де хазяйнують російські військові: «Те, що після нічних вибухів не здійнялася паніка, свідчить, що слова Лукашенка про “одномоментний вступ у війну у випадку пострілів у спину російським солдатам на території Білорусі” — це лише слова. І це добре».

На думку воєнного експерта Івана Ступака, для росіян визнати, що по аеродрому в Новофедорівці вдарили українські військові, рівноцінно визнанню непрацездатності власної системи протиповітряної оборони, «про яку вони кричали, що вона унікальна і не має аналогів в Європі». Експерт також докладно прокоментував можливі наслідки вибухів і ворожі втрати.

Російський опозиційний журналіст Майкл Накі прокоментував ймовірність заборони в деяких країнах ЄС видачі шенгенських віз росіянам, а також  вибухи в Криму: «Найважливіше те, що росіяни починають розуміти: що довше триває ця війна, то ближче вона до них підступає».

У вечірньому блоці каналу UA експерт енергетичного ринку Геннадій Рябцев говорив про ембарго на російську нафту, яке набуває чинності з 5 грудня 2022 року, а також про скорочення постачання в ЄС російського газу. Головний консультант Центру зовнішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус говорив про обхід Росією санкцій та дослідження Bloomberg щодо таємного позасанкційного транспортування з Росії підсанкційних товарів через південь Європи.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY